Όλα έτοιμα για το «Skiritida Run» 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Αρκαδική Οικολογική Φάρμα σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου προκηρύσσουν τον αγώνα τρεξίματος «SKIRITIDA RUN 2023».

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής 09 Ioυλίου 2023, στο εκπληκτικό τοπίο του Δάσους Σκιρίτιδας.

Η 5η διοργάνωση του αγώνα έρχεται με όνειρα και φιλοδοξίες για να μαγέψει συμμετέχοντες δρομείς και επισκέπτες, με σημαντική κληρονομιά τις τέσσερις επιτυχημένες πρώτες διοργανώσεις.

Η 5η διοργάνωση του αγώνα έρχεται με όνειρα και φιλοδοξίες για να μαγέψει συμμετέχοντες δρομείς και επισκέπτες, με σημαντική κληρονομιά τις τέσσερις επιτυχημένες πρώτες διοργανώσεις!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Κυριακή 09/07/2023

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Δάσος Σκιρίτιδας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

1) ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:

17:30

ΑΦΕΤΗΡΙΑ:

Κερασιά

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:

Αρκαδική Οικολογική Φάρμα

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που τους επιτρέπουν την συμμετοχή σε τέτοιου είδους διοργανώσεις. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση, ότι είναι καλά στην υγεία τους και συμμετέχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με δική τους ευθύνη.

ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και ειδικά σχεδιασμένο μετάλλιο.
Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ: 

Θα υπάρχουν 6 σημεία τροφοδοσίας πάνω στην διαδρομή (μετά το 5ο χλμ. και ανά 3 χιλιόμετρα και ένας σταθμός) που θα διαθέτουν τα παρακάτω..

Χλμ. 5 8 11 13,5 16 18,5
Νερό
Ενεργειακό ποτό
Gel

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ:

Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 3,5 ώρες.

ΚΟΣΤΟΣ:

Ατομική εγγραφή: 12 €
Ομαδική συμμετοχή (πάνω από 5 άτομα): 10 €

2) ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 ΧΛΜ.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ:

Είσοδος Χωριού Κολλίνες

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:

Αρκαδική Οικολογική Φάρμα

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 18:00

Η απόσταση είναι 5 χλμ. και η διαδρομή στα πρώτα 2 χλμ. κινείται σε δρόμου ασφάλτου και στη συνέχεια κινείται σε στρωμένο χωματόδρομο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 13ο έτος της ηλικίας τους και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, ότι είναι καλά στην υγεία τους και συμμετέχουν στη διοργάνωση με δική τους ευθύνη.

Στους συμμετέχοντες δρομείς που είναι ανήλικοι υπογράφουν την υπεύθυνη δήλωση οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους προκειμένου να τους επιτραπεί η συμμετοχή τους. 

ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και ειδικά σχεδιασμένο μετάλλιο.


Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

ΥΔΡΟΔΟΣΙΑ: 

Θα υπάρχει σημείο υδροδοσίας στα 2,5 χλμ. και στον τερματισμό.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ:

Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 1,5 ώρα από την ώρα εκκίνησης.

ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Τον αριθμό συμμετοχής και παραμάνες
 • Chip χρονομέτρησης (MyLaps)
 • Αναμνηστικό μετάλλιο
 • Παροχές ανεφοδιασμού (νερό, ισοτονικό, χυμό, αναψυκτικό)
 • Παροχή ιατρικών υπηρεσιών
 • Αναμνηστικό T-shirt
 • Πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας)

ΚΟΣΤΟΣ:

Ατομική εγγραφή: 10 €
Ομαδική συμμετοχή (πάνω από 5 άτομα): 8 €

3) ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1ΧΛΜ. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΦΕΤΗΡΙΑ:

Εκκλησία Αγίων Αποστόλων

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:

Αρκαδική Οικολογική Φάρμα

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 18:00

Η απόσταση είναι 5 χλμ. και η διαδρομή στα πρώτα 2 χλμ. κινείται σε δρόμου ασφάλτου και στη συνέχεια κινείται σε στρωμένο χωματόδρομο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές Δημοτικού Σχολείου.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μαθητές – τριες θα πρέπει να εξεταστούν με ευθύνη των γονέων τους, για να διαπιστωθεί η καλή τους υγεία, για ακίνδυνη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.
Επίσης, θα πρέπει να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι το παιδί τους ότι είναι υγιές ώστε να συμμετάσχει και ότι συναινούν στην συμμετοχή τους. 

ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ:

Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 1,5 ώρα από την ώρα εκκίνησης.

ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Τον αριθμό συμμετοχής και παραμάνες
  • Chip χρονομέτρησης (MyLaps)
  • Αναμνηστικό μετάλλιο
  • Παροχές ανεφοδιασμού (νερό)
  • Παροχή ιατρικών υπηρεσιών
  • Πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας)

ΠΡΟΣΟΧΗ το πακέτο δεν συμπεριλαμβάνει το αναμνηστικό T-Shirt του αγώνα.

ΚΟΣΤΟΣ: Δωρεάν

4) Υψομετρική Διαφορά: 

Ipsometriki 2 1024x348

hm 1024x7312222

5km 1024x7293333

5) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής για θα γίνονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: www.skiritidarun.gr
Για τις εγγραφές που θα ολοκληρωθούν (δήλωση και πληρωμή) μέχρι και την Τετάρτη 28 Ιουνίου θα αναγράφεται το όνομα του δρομέα στον αριθμό συμμετοχής.
Η περίοδος των ηλεκτρονικών εγγραφών και των πληρωμών θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουνίου.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Η γραμματεία της διοργάνωσης θα λειτουργήσει για την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής το Σάββατο 08/07/2023 από τις 11:00 έως 20:00 στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη ενώ την Κυριακή 09/07/2013 στο (σημείο εκκίνησης και τερματισμού) από τις 14:00 μ.μ. έως τις 15:00 μ.μ.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ:

Όποιος επιθυμεί μεταφορά με πούλμαν προς την αφετηρία θα πρέπει να βρίσκεται στην πλατεία Άρεως έως τις 15:00 την ημέρα του αγώνα,

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Τα αποτελέσματα των δρόμων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.skiritidarun.gr όπως και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που αφορά τον τρόπο και την τοποθεσία που θα τελεστούν.

6) OΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧHΣ:

Όλοι οι συμμετέχοντες δηλώνουν υπεύθυνα ότι έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είναι απολύτως υγιείς για να συμμετέχουν στην παρούσα αθλητική δραστηριότητα.
– Αποδέχονται πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή στον αγώνα όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες) κακές καιρικές συνθήκες, κίνηση αλλά και κακή κατάσταση του οδοστρώματος.
– Παραιτούνται από οποιαδήποτε απαίτηση από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχονται ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή τους.

 •  Με την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, οι αθλητές ή οι κηδεμόνες των ανηλίκων και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνουν ότι: Γνωρίζω πως οι δραστηριότητες που λαμβάνω μέρος μπορεί να επιφέρουν κινδύνους για την σωματική και πνευματική μου ακεραιότητα. Με την παρούσα δήλωση, δηλώνω ότι έχω προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχω κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο για την καλή μου υγεία και φυσική μου κατάσταση που απαιτείται για τη δοκιμασία του/των αγωνίσματος/των.
 • Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τα απαιτούμενα πεδία με τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και να δεχθεί τους όρους συμμετοχής στη διοργάνωση. Στη συνέχεια θα πρέπει να καταβάλλει το αντίτιμο της συμμετοχής και τότε θα ολοκληρώνεται η εγγραφή του.
 •  Η εγγραφή θα θεωρείται ολοκληρωμένη εφόσον έχει πραγματοποιηθεί τόσο η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής όσο και η πληρωμή του αντίστοιχου κόστους. Τα τραπεζικά ή άλλα έξοδα επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα.
 • Οι συμμετέχοντες δίνουν την έγκρισή τους στους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες τους ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή χωρίς να έχουν καμία οικονομική απαίτηση.
 • Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι προσωπικές και δεν μεταφέρονται σε τρίτους σε καμία φάση της περιόδου εγγραφών.
 • Ακυρώσεις συμμετοχής και επιστροφή του κόστους συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί καμία ακύρωση και επιστροφή του κόστους.
 • Σε περίπτωση που κάποιος δρομέας χρησιμοποιήσει τον αριθμό κάποιου άλλου θα ακυρώνεται και δεν θα συμπεριλαμβάνεται στα αποτελέσματα.
 • Σε περίπτωση αναβολής της διοργάνωσης, οι συμμετοχές θα μεταφερθούν για την νέα ημερομηνία που θα ορίσει η οργανωτική επιτροπή.
 • Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αλλαγής των όρων συμμετοχής αφού προβούν στην σχετική ανακοίνωση.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της πολύ αυξημένης κατανάλωσης νερού σε συνδυασμό με τη λειψυδρία και τις συχνές διακοπές υδροδότησης που αυτές συνεπάγονται, το παρεχόμενο νερό όλης της ευρύτερης εκτός σχεδίου περιοχής Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δ.Κ. Ισθμίας, από αύριο 20/07/2024 και μέχρι νεότερης σχετικής ανακοίνωσης, δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης», ως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ. | Πρόσθετα Κατεπείγοντα Μέτρα Αντιμετώπισης της Λειψυδρίας

Σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων Δ.Σ. για την αντιμετώπιση της πρόσθετης έλλειψης νερού των τελευταίων ημερών, αποφασίστηκαν τα παρακάτω: 1. Αναστολή όλων των μη υδρευτικών χρήσεων των δημοτικών παροχών (άρδευση, αναψυχή κ.λπ.). 2. Άμεση παύση των αντλήσεων από όλες τις γεωτρήσεις της παραλιακής ζώνης για την αντιμετώπιση της πτώσης στάθμης στον υδροφόρο ορίζοντα. 3. Περιορισμός

Πυρκαγιά στο Καστράκι Αρκαδίας (vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 19/7, σε δασική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο