Συμβάσεις έργων 3,6 εκ ευρώ στην Αρκαδία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνολικού προϋπολογισμού 3.614.000 ευρώ είναι τα έργα για την Αρκαδία τις συμβάσεις των οποίων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Πέμπτη 29 και την Τετάρτη 28 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε σήμερα με τους αναδόχους το συμφωνητικό για το προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ έργο αναβάθμισης της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης δια του υπουργείου Εσωτερικών.

Το έργο, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, αφορά στην αναβάθμιση της ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας, µέσω στοχευµένων επεμβάσεων και βελτιώσεων σε θέσεις μειωµένης οδικής ασφάλειας.

Στο πλαίσιο των επεμβάσεων αυτών προβλέπονται, αφ’ ενός η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε τμήµατα του οδικού δικτύου όπου είτε απουσιάζουν εντελώς είτε λόγω συχνών ατυχημάτων έχουν καταστραφεί και χρήζουν αντικατάστασης, και αφ’ ετέρου η κατασκευή σε στοχευµένες θέσεις του οδικού δικτύου α) αντιολισθηρών στρώσεων κυκλοφορίας και β) κατάλληλων έργων για την ομαλή απορροή των ομβρίων υδάτων προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήµατα ολισθηρότητας.

Οπως τόνισε ο Π. Νίκας, κρίσιµοι άξονες για την εφαρµογή των επεμβάσεων αναβάθµισης της οδικής ασφάλειας στην Αρκαδία είναι οι παλαιές εθνικές οδοί Τρίπολη – Πύργος (ΕΟ 74), Τρίπολη – Σπάρτη (ΕΟ 39) και Μεγαλόπολη – Καρύταινα – Ανδρίτσαινα (ΕΟ 76), καθώς και οι επαρχιακές οδοί Καρκαλού – Δημητσάνα (Επ.ο. 43) και Κιβέρι – Αστρος – Λεωνίδιο – Πούληθρα (Επ.Ο. 14), ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν και σε άλλα σημεία του επαρχιακου οδικού δικτύου της Αρκαδίας.

ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ – ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας υπέγραψε χθες Τετάρτη 28 Ιουνίου το συμφωνητικό με τον ανάδοχο του με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ έργου βελτίωσης και συντήρησης της 76ης ε.ο. Μεγαλόπολη – ναός Επικούριου Απόλλωνα, στο τμήμα Ανω Καρυές – Αρχαίο Στάδιο – Επικούριος Απόλλωνας.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι με το έργο αυτό διασφαλίζεται η διασύνδεση της Μεγαλόπολης αφ’ ενός με περιοχές της Ηλείας όπως η Ανδρίτσαινα και αφ’ ετέρου με περιοχές της Μεσσηνίας στην ορεινή Τριφυλία και τη Νέδα.

Επίσης, ο Π. Νίκας υπέγραψε χθες και τη σύμβαση με τον ανάδοχο του με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ έργου οριστικής αποκατάστασης της βατότητας στα σημεία των καταπτώσεων της επαρχιακής οδού Μεγαλόπολης – Φαλαισίας, στην περιοχή Φαλαισίας, καθώς και το συμφωνητικό με τον ανάδοχο του έργου καθαρισμού υδατορεμάτων στην Αρκαδία, ο προϋπολογισμός του οποίου είναι 100.000 ευρώ.

Τέλος, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε χθες το συμφωνητικό για την κατασκευή αποθηκευτικού χώρου στο οικόπεδο του Κτηνιατρείου Τρίπολης, όπου προορίζεται να στεγαστεί το κεντρικό αρχείο της Περιφέρειας -ένα έργο με προϋπολογισμό 74.000 ευρώ.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Tyros Run.26 George Marneris στις 9 & 10 Μαΐου

Ο Τυρός Αρκαδίας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το διήμερο Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαΐου 2026 ένα ξεχωριστό φεστιβάλ αθλητισμού, πολιτισμού και εμπειριών, με τη διοργάνωση “Tyros Run.26 – George Marneris”. Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται από την ΚοινΣΕπ «Α ΧΩΡΑ ΝΑΜΟΥ» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και τοπικών φορέων και συλλόγων

Η Αργολίδα φιλοξενεί το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με ισχυρό μήνυμα στήριξης της νέας γενιάς και της καλλιτεχνικής έκφρασης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Απριλίου 2026, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, η κοινή συνέντευξη Τύπου για το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Αργολίδα από τις 23 έως και τις 26 Απριλίου. Το Φεστιβάλ αποτελεί πλέον έναν καθιερωμένο

Βελτίωση οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μεσσηνίας στην 82η Εθνική Οδό

Αυτοψία πραγματοποίησε την Τρίτη 21 Απριλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, στην 82η εθνική οδό, στο τμήμα Καλαμάτα – όρια νομού, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες του έργου «Έργα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Το έργο προϋπολογισμού 45 εκ. ευρώ, παρεμβαίνει στο σύνολο της Περιφέρειας και αντιμετωπίζει με κατάλληλες

Δημήτρης Πτωχός: Δίνουμε νέα πνοή σε χώρους με ισχυρή ταυτότητα- Εκπόνηση μελετών για Περιφερειακό Αθλητικό Κέντρο και ανάπλαση λαϊκής αγοράς Καλαμάτας

Τη στρατηγική στόχευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επιτάχυνση ώριμων έργων υποδομής και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών επιβεβαιώνει η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Καλαμάτας και την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. Α.Ο.Τ.Α. για την πράξη «Ωρίμανση μελετών αθλητικών υποδομών και αναπλάσεων» στην Καλαμάτα. Η σύμβαση υπεγράφη την Τετάρτη 22 Απριλίου, στα γραφεία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ