Κωνσταντινόπουλος: “Πετύχαμε τη φορολόγηση των Ευρωβουλευτών στην Ελλάδα, να μάθουμε ποιοι δεν πλήρωναν φόρους”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου σήμερα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ»:

Για τη φορολόγηση των ευρωβουλευτών:

Η κυβέρνηση επέτρεψε να μην φορολογούνται οι Έλληνες ευρωβουλευτές στην Ελλάδα, παρά τα όσα έλεγαν η ΑΑΔΑΕ και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Έχασε χρόνο και οι ευρωβουλευτές προσέφυγαν στο ΣτΕ. Δεδομένου ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε σχετικός νόμος, δεν θα πληρωθούν κάποια λεφτά. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ και εγώ προσωπικά, ως βουλευτής του, αναδείξαμε το θέμα της φορολόγησης των ευρωβουλευτών. Για μένα είναι δικαιοσύνη ότι σήμερα θεσπίζεται η φορολόγηση των ευρωβουλευτών, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη. Θα ήταν καλό να μάθουμε ποιοι ευρωβουλευτές από ποια κόμματα δεν πλήρωσαν τους φόρους που ζητούσε η ΑΑΔΕ όλα αυτά τα χρόνια.

Αναφορικά με πιθανές συνεργασίες: 

ο κ. Ανδρουλάκης χθες στην ΕΡΤ επανέλαβε όσα έχει ήδη ξεκαθαρίσει: θέλουμε προγραμματική συμφωνία από την α’ Κυριακή, χωρίς Τσίπρα – Μητσοτάκη. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, δεσμευόμαστε ότι πριν από τις εκλογές θα έχουμε μιλήσει ανοιχτά για όλες τις προϋποθέσεις που θέτουμε. Δεσμευόμαστε σε αυτούς που θα μας ψηφίσουν για αυτές τις προϋποθέσεις. Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει πολιτικό πρόσωπο για την πρωθυπουργία, δεν θα είναι τεχνοκράτης. Οι προϋποθέσεις μας για συνεργασία μεταξύ άλλων είναι:  η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, η κατάργηση του άρθρου 10 του νέου νόμου στο ΕΣΥ που ιδιωτικοποίησε και διέλυσε τη δημόσια υγεία, το πλαφόν στη λιανική τιμή το ρεύματος – αυτά τα 8 δις που έδωσε η κυβέρνηση στους 4 μεγάλους ηλεκτροπαραγωγούς λείπουν από το πορτοφόλι του απλού πολίτη, λείπουν από την υγεία και την παιδεία, αυτό δεν θα το ξεχάσουμε, ούτε θα το αφήσουμε έτσι-  τη στήριξη στις ανεξάρτητες αρχές και τη δικαιοσύνη.

Την α’ Κυριακή τα ποσοστά των κομμάτων θα είναι τέτοια που δεν θα επιτρέπουν δεύτερη Κυριακή. Οι πολίτες έχουν δώσει το μήνυμα λοιπόν:  κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Σε αυτό ακριβώς απαντά η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη για κυβέρνηση από την α’ Κυριακή

Τέλος, αφού όλοι θέλουν να συγκυβερνήσουν μαζί μας, μπορεί ο κόσμος να ψηφίσει απευθείας ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που διαχειρίστηκε το Μάτι, μια κυβέρνηση των Τεμπών και το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

LIVE | ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 23/06/2024

ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 23/06/2024  https://www.youtube.com/live/pkn-lFx8L9g

Πήρε 10 με τόνο!!! το 10ο Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών του Α.Π.Σ. «Αετοί Γορτυνίας» με 220 αθλητές από όλη την Ελλάδα!!!

220 αθλητές σωματείων από όλη την Ελλάδα καταχειροκροτήθηκαν από εκατοντάδες θεατές στο 10ο Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών που διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΕΤΟΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ» υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του Δήμου Γορτυνίας, στο ανακαινισμένο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», το Σάββατο 22 Ιουνίου.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας

23ος αγώνας δρόμου “Στα χνάρια του Απόστολου Παύλου” Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Σας περιμένουμε στο Αρχαίο λιμάνι Κεχρεών να τρέξετε ή να περπατήσετε την διαδρομή που έκανε ο Απόστολος Παύλος μέχρι την Αρχαία Κόρινθο. Ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων. Αιτήσεις συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο. https://runningnews.gr/mitem.php?id=60968 The post 23ος αγώνας δρόμου “Στα χνάρια του Απόστολου Παύλου” Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 appeared first on .

LIVE | ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN

ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ OPEN 22/06/2024 Στον χάρτη του πανελληνίου πρωταθλήματος...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο