Εργατικό ατύχημα σήμερα το πρωί στην Παλαιόχουνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αρκαδίας, δελτίο τύπου σχετικά με εργατικό ατύχημα στο ΣΔΙΤ.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, άλλο ένα εργατικό ατύχημα συμπληρώνεται στη μαύρη ατζέντα των εργατικών ατυχημάτων.

Στην πρωινή βάρδια της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2022 στο κέντρο διαχείρισης απορριμμάτων ΣΔΙΤ στην Παλαιόχουνη, δύο αδέρφια 22 και 24 ετών περίπου εκτελώντας υδραυλικές εργολαβικές εργασίες, έπεσαν από γερανοφόρο καλάθι ύψους 9 μέτρων που από άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο βρέθηκε στο έδαφος προκαλώντας τους πολλαπλούς τραυματισμούς και βαριές κακώσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις πλημμελείς και επισφαλείς συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο Νομό απειλώντας τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, έχουμε καλέσει τις αρμόδιες εποπτικές και ελεγκτικές αρχές να εστιάσουν στην τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, στη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και στην ανάσχεση της εντατικοποίησης της δουλειάς.

Τα εργατικά ατυχήματα δεν μπορεί ούτε πρέπει να γίνονται καθημερινότητα για τους εργαζόμενους.

Το φθηνό μεροκάματο των εργολαβικών εργατών έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε μεροκάματο του τρόμου.

Η διεξοδική διερεύνηση και σε βάθος διαλεύκανση των αιτιών του ατυχήματος είναι επιτακτική, ο καταλογισμός, η απόδοση και η ανάληψη ευθυνών επιβάλλεται να είναι άμεσα. 

Οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν επιτέλους να σταματήσουν να κωφεύουν και να ενεργοποιηθούν πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα. Η υγεία και ασφάλεια απαιτείται να είναι κριτήριο επί ποινή αποκλεισμού σε κάθε Σύμβαση, και όχι ψιλά γράμματα.

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας βρίσκεται στο πλευρό των τραυματιών συναδέλφων, με τις ευχές όλων για πλήρη και ταχεία ανάρρωση να συνοδεύουν αυτούς και την οικογένειά τους. 

 

ΖΗΤΑΜΕ:

Την πλήρη διερεύνηση  των αιτίων του ατυχήματος .

Τον πλήρη καταλογισμό των ευθυνών σε κάθε υπεύθυνο για το παραπάνω ατύχημα.

Την ουσιαστική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και των αρμοδιοτήτων τους με επιτάχυνση της εφαρμογής των αποφάσεων των ελεγκτικών αρχών (Επιθεωρήσεις Εργασίας-ΕΥΠΕΑ (ΕΦΚΑ)) με πλήρη στελέχωσή τους.

Την επαναφορά είτε την λειτουργία κλιμακίου ΤΤΥΕ στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για την εφαρμογή των μέτρων και κανόνων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Το Ε.Κ.Αρκαδίας με ευθύνη και συνέπεια διεκδικεί ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Αρκαδίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

                                    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

                   ΣΕΠΕ ΠΕΛ/ΣΟΥ

                   ΤΤΥΕ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

                                 ΕΦΚΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

                   Γ.Γ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ

                   ΜΜΕ

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Νεστάνη Αρκαδίας για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, σε μια ημέρα με ιδιαίτερη σημασία για την πίστη και την παράδοση, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός βρέθηκε στη Νεστάνη Αρκαδίας, όπου πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο τοπικό έθιμο του Αϊ-Γιώρη, παρά τη βροχόπτωση. Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης, ενώ στις εκδηλώσεις

Νέος κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου το...

Ο Δήμος Γορτυνίας στηρίζει έμπρακτα την 1η Δράση του προγράμματος Γορτ-Υγεία στην Κοντοβάζαινα. Μια κορυφαία πρωτοβουλία πρόληψης για τους δημότες μας

Ο Δήμος Γορτυνίας χαιρετίζει με ιδιαίτερη θέρμη και ανακοινώνει την πραγματοποίηση της 1ης Δράσης του προγράμματος «Γορτ-Υγεία»,η οποία θα λάβει χώρα το διήμερο 25 και 26 Απριλίου 2026, στην Κοντοβάζαινα.Η δράση θα φιλοξενηθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Κοντοβάζαινας (παλαιό Δημαρχείο) και σε αίθουσες του παρακείμενου Σχολικού Συγκροτήματος, το Σάββατο 25/04, 10:00 – 15:00 καιτην Κυριακή 26/04, 10:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ