Υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου το έργο στην λίμνη Τάκα

Την σύμβαση για το προϋπολογισμού 325.000 έργο στην λίμνη Τάκα υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χθες Τετάρτη 3 Μαρτίου, όπως επίσης και άλλες τρεις συμβάσεις έργων στην Π.Ε. Αρκαδίας, συνολικού προϋπολογισμού 185.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την σύμβαση για το προϋπολογισμού 325.000 έργο στην λίμνη Τάκα υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χθες Τετάρτη 3 Μαρτίου, όπως επίσης και άλλες τρεις συμβάσεις έργων στην Π.Ε. Αρκαδίας, συνολικού προϋπολογισμού 185.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου στην Τάκα -για την οποία αναμένεται, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ο φάκελος για την αδειοδότηση λειτουργίας σε αυτή υδατοδρομίου- προβλέπεται να γίνει δενδροφύτευση και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Ειδικότερα, θα γίνει φύτευση περί των 800 δέντρων 12 διαφορετικών ειδών περιμετρικά της λίμνης, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση του περιμετρικού δρόμου της λίμνης, διαμόρφωση του παραλίμνιου τμήματος με κυβόλιθους ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων για τη διαμόρφωση των χώρων επισκεπτών. Η προθεσμία ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου είναι 180 ημέρες.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε τρεις ακόμα συμβάσεις, για τα έργα α) αποκατάστασης του κτηρίου και του περιβάλλοντα χώρου στο μετόχι της μονής Λουκούς στο Αστρος, με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωσης 90 ημέρες, β) αντιπλημμυρικής προστασίας στην κοίτη του Καστρίτη, παραποτάμου του Αλφειού, στις Καρυές Μεγαλόπολης, με προϋπολογισμό 35.000 ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωσης 90 ημέρες, γ) αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου προς Προσήλια Βόρειας Κυνουρία, στον παλιό επαρχιακό δρόμο Τρίπολης – Αστρους, με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωση 180 ημέρες.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου