Τετάρτη, 25 Ιουνίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Μαντινείας Αλέξανδρος: “Ο Ορθόδοξος κόσμος κλαίει και θρηνεί”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε απόψε η Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, κεκλεισμένων των θυρών.

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μαντινείας ανέφερε ότι σήμερα θρηνούμε, γιατί εν μέσω 2020 ο Ορθόδοξος κόσμος δεν μπορεί να λατρέψει τον Ιησού Χριστό και να λιτανεύσει τον Επιτάφιό του, σε χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα και Σύνταγμα που προασπίζεται την ελευθερία της πίστεως. “Τα αυστηρά μέτρα της Πολιτείας ήρθαν ως απειλεί της κοινωνίας των λαών, γιατί πιστέψαμε στον εαυτό μας, με αποτέλεσμα να έχουμε σύγχυση στο τί πιστεύουμε και στο τί λατρεύουμε” τόνισε χαρακτηριστικά. Συνάμα, υποστήριξε ότι ο Θεός δεν έχει την ανάγκη μας, αλλά εμείς έχουμε την δική του, για το άπειρο έλεός του και την προστασία του. “Ο Χριστός έγινε άνθρωπος από αγάπη στο δημιούργημά του” κατέληξε.

Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του Σώματος του Χριστού εντός του Ιερού Ναού, λόγω των αυστηρών μέτρων της πολιτείας για την πανδημία.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, απευθυνόμενος στο ARXON.GR, ανέφερε ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων, του πένθους και της θλίψεως, δεν ενδύεται με χρυσοκέντητα άμφια, δεν φορά αρχιερατική μίτρα, καθώς και ότι κάθεται στο παραθρόνιο ως ένδειξη ταπείνωσης, κατάνυξης και ικεσίας ελέους του Θεού. Ανέφερε δε ότι με το τέλος των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας θα εορτάσουμε με την πρέπουσα λαμπρότητα και την δόξα που αρμόζει στην εορτή.

arxon.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκθεση για τον πολιτισμό και τα προϊόντα των ελληνικών Περιφερειών στις Βρυξέλλες – Δ. Πτωχός: «Η Πελοπόννησος αφηγείται αδιάκοπα την ιστορία της Μεσογείου και...

Μήνυμα εξωστρέφειας, πολιτιστικής ταυτότητας και ενίσχυσης των τοπικών προϊόντων έστειλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο «Ιστορία, πολιτισμός και παραδοσιακά προϊόντα ελληνικών Περιφερειών», που εγκαινιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η έκθεση, που διοργανώνεται από τον Ευρωβουλευτή Φρέντη Μπελέρη με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, φιλοξενεί περίπτερα και εκθέματα από

Συνάντηση Δήμαρχου Γορτυνίας Ευστάθιου Κούλη με το Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα στην Αθήνα

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα στο γραφείο του στο Δημαρχείο Αθηναίων και τον προσκάλεσε να παρευρεθεί στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Γορτυνίας το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου 2025, για τον εορτασμό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, Πολιούχου της Δημητσάνας, έδρας του Δήμου. Ο Δήμαρχος

Υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας την Τετάρτη 25 Ιουνίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 25 Ιουνίου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στους Νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι

Ξεκινάει από αύριο ο τριήμερος καύσωνας – Έρχονται 42άρια

Από αύριο Τετάρτη 25 Ιουνίου έως και την Παρασκευή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ