Ευρεία σύσκεψη στην Τρίπολη για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων

Σύσκεψη με θέμα το συντονισμό των δράσεων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύσκεψη με θέμα το συντονισμό των δράσεων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη σύσκεψη σχετίζονται με τις Εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων» και «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό» είναι τα ακόλουθα:

 Ρόλοι – Αρμοδιότητες –Στάδιο εφαρμογής
 Συνεργασία – Συντονισμός κρατικών φορέων.
 Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Οι συμμετέχοντες καλούνται όπως προετοιμάσουν για την σύσκεψη ολοκληρωμένη γραπτή πρόταση σύμφωνα με τις αρμοδιότητες τους, όπως απορρέουν από τις παραπάνω σχετικές εγκυκλίους.
Η καλύτερη προετοιμασία των υπηρεσιών θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κινδύνων και στην καλύτερη λήψη μέτρων πολιτικής προστασίας.

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δωρεά 10 οχημάτων SUV στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος

Τελετή παράδοσης δέκα νέων οχημάτων SUV, τα οποία αποτελούν δωρεά της Wide Media Group , πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των πρώην Σχολών της Αστυνομίας, προς τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης

Αρκαδία: Υπό προϋποθέσεις η διακίνηση ζωοτροφών στην Επικράτεια

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αρκαδίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις ζωοτροφών και τους αγρότες που δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Αρκαδίας και διακινούν ζωοτροφές, ότι δύναται να διακινήσουν ζωοτροφές στην Επικράτεια με την προϋπόθεση ότι αυτές προέρχονται από τοποθεσίες όπου δεν διατηρούνται αιγοπρόβατα και τηρούνται αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας σε οποιαδήποτε διακίνηση.

12ο Αντάμωμα Φιλαρμονικών στη Μεσσήνη – Δύο βραδιές μουσικής στην κεντρική πλατεία

Ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Πελοποννήσου, διοργανώνει τη Δευτέρα 27 Ιουλίου και την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 και ώρα 20:30 , το

Οκτώ χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι – Εκδηλώσεις μνήμης για τα 104 θύματα

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία άφησε πίσω της 104 νεκρούς και δεκάδες εγκαυματίες, αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχει βιώσει η χώρα.