Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από το Πρωτοδικείο Τρίπολης, όπου σήμερα, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Ζάβιτσα.
Μέλος της πρωτοβουλίας «Όχι Αιολικά στη Ζάβιτσα» μίλησε στην κάμερα, αναφερόμενη στον αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2023, όταν εγκρίθηκε η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο.
Όπως ανέφερε, ο αγώνας των κατοίκων και των ανθρώπων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «δεν θα σταματήσει ποτέ», σημειώνοντας πως «βλέπουμε τη Ζάβιτσα να μετατρέπεται σε βιομηχανικό χώρο».
Σύμφωνα με την ίδια πλευρά, η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θα πλήξει ανεπανόρθωτα την περιοχή, τον τουρισμό και την αγροτική δραστηριότητα, χωρίς, όπως υποστηρίζεται, να υπάρχει ουσιαστικό όφελος για την τοπική κοινωνία. Παράλληλα, εκφράζεται η θέση ότι οι κάτοικοι δεν ερωτήθηκαν ποτέ για τις συγκεκριμένες εξελίξεις.
«Παλεύουμε να σταθούμε στην περιοχή και να μείνουμε στον τόπο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά το μέλος της πρωτοβουλίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδουν οι συμμετέχοντες στη διατήρηση της περιοχής και της τοπικής δραστηριότητας.



