Πυρκαγιά ξέσπασε χθές Τετάρτη (20/08), κάτω από το καταφύγιο του Μαινάλου από βραχυκύκλωμα κολώνας της ΔΕΔΗΕ.
Με ανάρτηση του το Ορειβατικό καταφύγιο Μαινάλου «Πάνος Αλεξόπουλος», αναφέρει:
Χθες 20 Αυγούστου και ώρα 16.00
ξέσπασε πυρκαγιά κάτω από το καταφύγιο μέσα στην έκταση του χιονοδρομικού κέντρου,από βραχυκύκλωμα κολώνας της ΔΕΔΗΕ. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο που γίνεται βραχυκύκλωμα στην συγκεκριμένη κολώνα . Για καλή μας τύχη ήταν ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών που έμεναν με το βαν τούς στο πάρκινγκ έξω από το χιονοδρομικό και είδαν την έκρηξη στην κολώνα και την έναρξη της πυρκαγιά ς . Ήρθαν γρήγορα σε εμένα που είχα έρθει για εργασίες στο καταφύγιο και βρισκόμουν εντός. Επειδή μόλις κόπηκε το ρεύμα έπαψε η επικοινωνία με τα κινητα ,ειδοποίησα μέσω του 112 για την φωτιά. Αμέσως με 4 πυροσβεστήρες και με τη βοήθεια των Γερμανών,πέσαμε στη φωτιά και την μαζέψαμε μέχρι να έρθει η πυροσβεστική. Ευτυχώς δεν είχαμε δυνατούς ανέμους. Τώρα μετά από αυτήν την εμπειρία γεννούνται τα εξής ερωτήματα.
1) Εάν δεν ήμασταν επάνω εκείνη τη στιγμή,τι θα γινόταν…….?
2) Είναι η τρίτη φορά που βγάζει βραχυκύκλωμα η συγκεκριμένη κολώνα
3) Αν είχαμε απαγόρευση κυκλοφορίας που πλέον αυτό το μέτρο καταντάει αηδία ποιος θα εντοπιζε τη φωτιά. Το βουνό θέλει μάτια……!
4) Εκεί στην Δεδηε κάνουν καθαρισμούς , συντηρήσεις και ελέγχους αν όντως τα συνεργεία έχουν κάνει τη δουλειά τούς. Γιατί όλα πλέον δουλεύουν με εργολαβίες.Από Καρδαρά μέχρι χιονοδρομικό έχουν ελεγχθεί όλα τα πιθανά σημεία βραχυκυκλώματος,……..?
ΈΛΕΟΣ…..ΠΙΑ…..!
ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ……ΑΦΗΜΕΝΑ…..!
Η ανάρτηση γίνεται τώρα γιατί μόλις τώρα ήρθε το ρεύμα στο καταφύγιο!