Πελοπόννησος, Greece

3η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη εκπροσώπων πιστοποιημένων μονοπατιών στη Δημητσάνα (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρέθηκα εκεί ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας και προσωπικά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του οποίου μετέφερα τους εγκάρδιους χαιρετισμούς.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/R9d8nqBwbLc” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Μία σημαντική εκδήλωση, αφού στην Αρκαδία και στη Γορτυνία βρίσκεται το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι στην χώρα, από το 2015, το Menalon trail.

Ένα μονοπάτι που ξεκίνησε από τον Ioannis Lagos Hora Stemnitsa και τον Γιώργο Κούλαρη, στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια. Αλλά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους τους εθελοντές χάρη στην συμβολή των οποίων το μονοπάτι υλοποιήθηκε και πιστοποιήθηκε.

dimitsana monopatia
Ο τόπος μας είναι ιδανικός για περιπατητικό τουρισμό, γιατί έχει εκτός από ένα ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον, πολλούς ιστορικούς και γραφικούς οικισμούς, που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους, έχει φαράγγια, έχει μοναστήρια και βέβαια έχει και άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα (παραλίες, ξεχωριστή γαστρονομία και φιλόξενους ανθρώπους) που μπορούν να τον αναδείξουν σε κορυφαίο εναλλακτικό τουριστικό προορισμό.

dimitsana monopatia2

Εμείς, ως Περιφέρεια Πελοποννήσου, από την πρώτη στιγμή στηρίζουμε την προσπάθεια για την πιστοποίηση των μονοπατιών και βρισκόμαστε στη διαδικασία για την ανάδειξη και άλλων μονοπατιών,κυρίως ιστορικών, όπως αυτό από το οποίο περνούσαν οι Σπαρτιάτες όταν έκαναν εκστρατείες είτε στην Αθήνα, είτε βορειότερα.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθαρισμός φρεατίων και αυλακιών στην Κοινότητα Γεωργιτσίου Δ.Ε. Πελλάνας

Στον καθαρισμό των φρεατίων και των αυλάκων της Κοινότητας...

Έναρξη ανανέωσης και νέων εγγραφών για τα ΚΑΠΗ Σπάρτης και Ξηροκαμπίου

Ο Δήμος Σπάρτης ενημερώνει ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ