3η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη εκπροσώπων πιστοποιημένων μονοπατιών στη Δημητσάνα (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρέθηκα εκεί ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας και προσωπικά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του οποίου μετέφερα τους εγκάρδιους χαιρετισμούς.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/R9d8nqBwbLc” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Μία σημαντική εκδήλωση, αφού στην Αρκαδία και στη Γορτυνία βρίσκεται το πρώτο πιστοποιημένο μονοπάτι στην χώρα, από το 2015, το Menalon trail.

Ένα μονοπάτι που ξεκίνησε από τον Ioannis Lagos Hora Stemnitsa και τον Γιώργο Κούλαρη, στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια. Αλλά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους τους εθελοντές χάρη στην συμβολή των οποίων το μονοπάτι υλοποιήθηκε και πιστοποιήθηκε.

dimitsana monopatia
Ο τόπος μας είναι ιδανικός για περιπατητικό τουρισμό, γιατί έχει εκτός από ένα ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον, πολλούς ιστορικούς και γραφικούς οικισμούς, που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους, έχει φαράγγια, έχει μοναστήρια και βέβαια έχει και άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα (παραλίες, ξεχωριστή γαστρονομία και φιλόξενους ανθρώπους) που μπορούν να τον αναδείξουν σε κορυφαίο εναλλακτικό τουριστικό προορισμό.

dimitsana monopatia2

Εμείς, ως Περιφέρεια Πελοποννήσου, από την πρώτη στιγμή στηρίζουμε την προσπάθεια για την πιστοποίηση των μονοπατιών και βρισκόμαστε στη διαδικασία για την ανάδειξη και άλλων μονοπατιών,κυρίως ιστορικών, όπως αυτό από το οποίο περνούσαν οι Σπαρτιάτες όταν έκαναν εκστρατείες είτε στην Αθήνα, είτε βορειότερα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της πολύ αυξημένης κατανάλωσης νερού σε συνδυασμό με τη λειψυδρία και τις συχνές διακοπές υδροδότησης που αυτές συνεπάγονται, το παρεχόμενο νερό όλης της ευρύτερης εκτός σχεδίου περιοχής Λουτρακίου, του Ισθμού και της Δ.Κ. Ισθμίας, από αύριο 20/07/2024 και μέχρι νεότερης σχετικής ανακοίνωσης, δεν πληροί τις προδιαγραφές του «νερού ανθρώπινης κατανάλωσης», ως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ. | Πρόσθετα Κατεπείγοντα Μέτρα Αντιμετώπισης της Λειψυδρίας

Σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων Δ.Σ. για την αντιμετώπιση της πρόσθετης έλλειψης νερού των τελευταίων ημερών, αποφασίστηκαν τα παρακάτω: 1. Αναστολή όλων των μη υδρευτικών χρήσεων των δημοτικών παροχών (άρδευση, αναψυχή κ.λπ.). 2. Άμεση παύση των αντλήσεων από όλες τις γεωτρήσεις της παραλιακής ζώνης για την αντιμετώπιση της πτώσης στάθμης στον υδροφόρο ορίζοντα. 3. Περιορισμός

Πυρκαγιά στο Καστράκι Αρκαδίας (vid)

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 19/7, σε δασική...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο