ΕΛΣΤΑΤ: Άυξηση κατά 30,1% για τις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

 

1ΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

10-15 Νοεμβρίου στην Τρίπολη

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης – ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ «ΛΥΣΗ», έχει την χαρά να σας ανακοινώσει τον 1ο Κύκλο Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών συνολικής διάρκειας 6 ημερών (5 ημέρες/40 ώρες εκπαίδευσης – πλέον μίας ημέρας εξέτασης/αξιολόγησης) στην αγγλική γλώσσα με αυτομάτως διερμηνεία στα ελληνικά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν. 3898/2010 και το ΠΔ 123/2011.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν, από Παρασκευή 10 έως και Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας θα πραγματοποιηθούν στις 8, 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου σε Μεγαλόπολη (8/12), Άστρος (9/12) και Τρίπολη (10-11/12). Ενημερωθείτε αναλυτικά για: Ημερομηνίες Εκλογών – Αριθμός Εδρών – Προθεσμία Εξόφλησης Συνδρομών – Υπόδειξη εκπροσώπων – Υποβολή Υποψηφιοτήτων.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου το επόμενο σεμινάριο

Συνεχίζεται η σειρά διαδραστικών σεμιναρίων «Marketing και Εξωστρέφεια» με έμφαση στις Προτεραιότητες των Μικρών και Μικρομεσαίων Οικογενειακών Επιχειρήσεων στο Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ.-9.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 30,1% ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

 Αύξηση κατά 30,1% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα τον Σεπτέμβριο, καθώς κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 11.767 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), έναντι 9.044 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα το 2016, (αύξηση 9,6% είχε παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο 2016 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015). Τα καινούργια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο εφέτος ανέρχονται σε 6.500 έναντι 5.014 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα το 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 29,6%.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ

Διευκρινίσεις σχετικά με τις αλλαγές στο τέλος επιτηδεύματος για επαγγελματίες που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή αλλά και για την καταβολή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και τις δηλώσεις των αγροτών παρέχει εγκύκλιος του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σε αυτήν σημειώνεται ότι προσωρινοί εκθεσιακοί χώροι και πρόσκαιρες επαγγελματικές εγκαταστάσεις οι οποίες λειτουργούν για διάστημα έως 30 ημερών αλλά και επαγγελματικές εγκαταστάσεις οι οποίες στεγάζονται σε διαφορετικούς ορόφους, συνεχόμενους ή μη του ίδιου κτιριακού συγκροτήματος δεν θα θεωρούνται από φέτος ως υποκαταστήματα κατά τον υπολογισμό του τέλους επιτηδεύματος.  Με τις νέες διατάξεις ως υποκατάστημα νοείται κάθε επαγγελματική εγκατάσταση του επιτηδευματία στην ημεδαπή, εκτός της έδρας της επιχείρησης, στην οποία ενεργείται παραγωγική ή συναλλακτική δραστηριότητα.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος