Ολοκλήρωση Fam Trip με Βέλγους και Ολλανδούς Τουριστικούς Πράκτορες σε Αρκαδία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα ακόμα Fam Trip  ολοκληρώθηκε επιτυχώς για την Πελοπόννησο, με την συμμετοχή 7  ταξιδιωτικών πρακτόρων από Βέλγιο και Ολλανδία και επίκεντρο ενδιαφέροντος την  Π.Ε. Αρκαδίας .

Το εν λόγω Fam Trip πραγματοποιήθηκε 13-17 Μάϊου 2024 και διοργανώθηκε από τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας,  τις τοπικές Ενώσεις Καταλυμάτων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού του Άμστερνταμ, Ολλανδίας.

Κατά την  πρώτη μέρα,  στις εγκαταστάσεις γνωστού ξενοδοχείου στα Μαγούλιανα  Αρκαδίας, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση (workshop) κατά την οποία οι  προσκεκλημένοι τουριστικοί πράκτορες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η Π.Ε. Αρκαδίας, μέσω των  παρουσιάσεων  από 10 διαφορετικές εταιρίες που  συμμετείχαν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή,  με αντικείμενο  τον τουρισμό  υπαίθρου, την αγροδιατροφή, την άθληση και περιπέτεια, τον πολιτισμού κ.ά.).  Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με ντόπιους επιχειρηματίες  του τουρισμού, με στόχο  την προώθηση προσφορών, την ανάπτυξη συνεργασιών και τη σύναψη συμφωνιών.  

Το τετραήμερο ταξίδι εξοικείωσης που ακολούθησε στις ορεινές και παράκτιες περιοχές της Αρκαδίας, περιλάμβανε πλήθος δραστηριοτήτων και ξεναγήσεων, δίνοντας στους καλεσμένους hosted buyers την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μοναδικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Οι προσκεκλημένοι επισκέφτηκαν γραφικούς παραδοσιακούς ορεινούς και παραθαλάσσιους οικισμούς, γνώρισαν την πλούσια φύση, την ιστορία, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της περιοχής . Παράλληλα επισκέφτηκαν επιχειρήσεις από τον κλάδο της φιλοξενίας, της εστίασης και  της μεταποίησης αποκτώντας μια ολοκληρωμένη άποψη για το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Συνολικά, το ταξίδι εξοικείωσης άφησε άψογες εντυπώσεις στους συμμετέχοντες, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την ομορφιά, την αυθεντικότητα και την φιλοξενία των Αρκάδων. Για άλλη μία φορά, η Αρκαδία αποδεικνύεται ένας ελκυστικός προορισμός για ταξιδιώτες από αγορές λιγότερο παραδοσιακές για την Πελοπόννησο και ό,τι μπορεί  να προσφέρει ένα διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν, πέρα από τον κλασικό μοντέλο μαζικού τουρισμού ‘’ήλιου και θάλασσας’’. 

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας Καθ. κ. Κων/νος Μαρινάκος επεσήμανε: «Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) σε συνεργασία με τον Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού του Άμστερνταμ- Ολλανδίας,   την  Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και τις τοπικές Ενώσεις  Τουριστικών Καταλυμάτων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, φιλοξένησε  για το διάστημα από 13 έως 17 Μαΐου 2024 μια εξαιρετική ομάδα Τουριστικών Πρακτόρων από το Βέλγιο και την Ολλανδία για ένα ‘’ταξίδι εξοικείωσης’’ με το τουριστικό προϊόν της Αρκαδίας. Το πρόγραμμα που καταρτίστηκε ήταν ένα άρτια οργανωμένο και καλά στοχευμένο πρόγραμμα, αποτέλεσμα μια συλλογικής προσπάθειας,  με την συμμετοχή και στήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ξενοδοχεία, επιχειρήσεις εστίασης, επιχειρήσεις εναλλακτικών δραστηριοτήτων, μεταποίησης,  αγροδιατροφής, πολιτιστικούς συλλόγους, τοπική αυτοδιοίκηση κ.ά.) τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, με βάση το οποίο δόθηκε παράλληλα η ευκαιρία στους καλεσμένους μας  να γνωρίζουν μέσα από βιωματικές εμπειρίες και στοχευμένες δράσεις, το ξεχωριστό  τουριστικό προϊόν της περιοχής και σε εμάς η δυνατότητα να καταγράψουμε τις ειδικότερες ανάγκες και επιθυμίες του πελατειακού κοινού που οι καλεσμένοι μας εκπροσωπούν σε Βέλγιο και Ολλανδία.  Η κατάλληλη  αξιοποίηση των πληροφοριών και στοιχείων που  συγκεντρώθηκαν κατά την διάρκεια του Fam Trip,  θα μας δώσει την δυνατότητα να διαμορφώσουμε και να προωθήσουμε ειδικά ‘’ταξιδιωτικά πακέτα’’ και προσφορές, με έμφαση στις ειδικές και θεματικές μορφές τουρισμού, σε δυο πολύ ενδιαφέρουσες ευρωπαϊκές αγορές αυτές του Βελγίου και της Ολλανδίας,  με απώτερο στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση της επισκεψιμότητας στην Αρκαδία. Στο εγγύς μέλλον ετοιμάζουμε δυο ακόμα ταξίδια εξοικείωσης στην Πελοπόννησο και ένα διεθνές φεστιβάλ που θα υλοποιείται σε ετήσια βάση, χτίζοντας με σταθερά βήματα τις προϋποθέσεις ούτως ώστε η Πελοπόννησος να καταστεί ένας προορισμός υψηλής ποιότητας, αειφορικού τουρισμού».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης (26/6/2024)

Την Τετάρτη (26/6/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (26/6/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 26η Ιουνίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης: Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

«Αετοί Γορτυνίας»: Επιτυχημένη εκδήλωση για την δωρεά μυελού των οστών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αετοί Γορτυνίας» η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή της δωρεάς μυελού των οστών, στο πλαίσιο του 10ου Τουρνουά Πολεμικών Τεχνών, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Θέατρο Δημητσάνας «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ». Η σημαντική πρωτοβουλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3) αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο