Ημερίδα «Ειρηνευτικές Αποστολές και Ειρήνη. Νομικό Πλαίσιο και Εμπειρίες» LIVE

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΡ.), μετά την τελευταία άκρως επιτυχημένη εκδήλωση την 17 Οκτωβρίου 2020, με τίτλο «Προκλήσεις Διοίκησης – Σμηναγός Γεώργιος Βαγιανός», που έλαβε χώρα στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο στην Τρίπολη, προγραμματίζει για το 2024 την διοργάνωση ημερίδας με τίτλο «Ειρηνευτικές Αποστολές και Ειρήνη. Νομικό πλαίσιο και Εμπειρίες» που θα λάβει χώρα στις […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΡ.), μετά την τελευταία άκρως επιτυχημένη εκδήλωση την 17 Οκτωβρίου 2020, με τίτλο «Προκλήσεις Διοίκησης – Σμηναγός Γεώργιος Βαγιανός», που έλαβε χώρα στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο στην Τρίπολη, προγραμματίζει για το 2024 την διοργάνωση ημερίδας με τίτλο «Ειρηνευτικές Αποστολές και Ειρήνη. Νομικό πλαίσιο και Εμπειρίες» που θα λάβει χώρα στις 10 του Μάρτη, στην Τρίπολη Αρκαδίας, στη μνήμη του Αντιπτεράρχου (Ι) Μιχαήλ – Μάριου Τουρούτσικα».

Η εκδήλωση του 2020 συνέπεσε με την συμπλήρωση 10 χρόνων από τον επαναπατρισμό της Ελληνικής αποστολής από την Καμπούλ Αφγανιστάν, όπου η Χώρα μας ήταν το επικεφαλής Νατοϊκό έθνος και είχε την ευθύνη Διοίκησης του εκεί Διεθνή Αερολιμένα. Πραγματοποιήθηκε δε παρουσία μελών του Ελληνικού Κοινο-βουλίου, των Τοπικών Αρχών και πλήθους πολιτών.

Σε εκείνη την εσπερίδα είχαν προσκληθεί o πρώην Υπουργός του Αφγανιστάν την περίοδο της Ελληνικής Διοίκησης, ο αντίστοιχος επιτετραμμένος στο Αφγανιστάν Έλληνας πρέσβης στο Πακιστάν, ο Έλληνας Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής του διεθνούς αεροδρομίου της Kabul και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, που ανέλυσε τις συνθήκες της υπηρεσίας τους. Τα συμπεράσματα της Εσπερίδας εκτιμάται ότι προδιέγραψαν τα γεγονότα που συνέβησαν ένα χρόνο μετά στο Αφγανιστάν, με την επικράτηση των Ταλιμπάν.

Σε συνάφεια με τα παραπάνω, για το 2024, με την ημερίδα μας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΡ.), θεωρώντας την «Επιχείρηση διατήρησης της ασφάλειας» στο Αφγανιστάν ως σημείο αναφοράς, επεκτείνουμε την θεώρηση του θέματος με μια γενικότερη οπτική, εξετάζοντας διαχρονικά την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων αυτών και κυρίως το νομικό πλαίσιο που τις διέπει.

Για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη προσκληθεί ως εισηγητές: ο Πρέσβης επί τιμή κ. Πέτρος Μαυροειδής, ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Αργυράκης, με διεθνή δημοσιογραφική παρουσία, ο Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω κ. Κωνσταντίνος Φαρμακίδης για εισήγηση με θέμα «Ius post bellum.

Αρχές και εφαρμογή του διεθνούς δικαίου στις ειρηνευτικές διαδικασίες», ο Υπτχος (Ι) ε.α. κ. Δημήτριος Παντελάτος, επίτιμο μέλος της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΡ., με εισήγηση με θέμα «Από τους Ταλιμπάν στο ΝΑΤΟ και τούμπαλιν» και ο πρόεδρος της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΡ., ο οποίος θα προβεί στην έναρξη της εκδήλωσης, συμπεράσματα θα αναλύσει ο Γ.Γ της Ένωσης κ. Εμ. Χατζιβασιλείου συντονίζει η εκπαιδευτικός κα. Αναστασία Τραχανά.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:04:36

TERRA OLYMPIA – Από την Αρχαία Ολυμπία στη διεθνή σκηνή: το νέο μουσικό ταξίδι του Γιώργου Βούκανου

Ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος παρουσιάζει το «TERRA OLYMPIA», ένα κινηματογραφικό άλμπουμ που συνδέει τη μυθολογία της Αρχαίας Ολυμπίας με σύγχρονους ηλεκτρονικούς ήχους.

Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου με τους αδελφούς Διονυσίου στην Τρίπολη

 « Θυμάμαι έναν πατέρα» - Συναυλία - Αφιέρωμα στον...

Εγκαίνια της Εκθεσιακής Δραστηριότητας «Γεύσεις & Όψεις» στο Πορτοχέλι

Με επιτυχία και με την παρουσία πλήθους επισκεπτών, εκπροσώπων του πολιτικού, επιμελητηριακού και επιχειρηματικού κόσμου πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, Τετάρτη 19 Αυγούστου 2026, τα εγκαίνια της εκθεσιακής δραστηριότητας «Γεύσεις & Όψεις», στο λιμάνι του Πορτοχελίου.

Απόψε η συναυλία με τους Θοδωρή Κοτονιά, τη Βιολέτα Ίκαρη και την Ιφιγένεια Ιωάννου στο Άργος

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυάς και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών ενημερώνουν το κοινό ότι η προγραμματισμένη μουσική εκδήλωση με τους Θοδωρή Κοτονιά, τη Βιολέτα Ίκαρη και τη Ιφιγένεια Ιωάννου, την Πέμπτη 20 Αυγούστου και ώρα 21:00΄ μεταφέρεται στους ιστορικούς Στρατώνες του Καποδίστρια στο Άργος. Η