Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού στις εκδηλώσεις της Γιορτής του Δάσους 2017 στην Καστάνιτσα Αρκαδίας.

Mε επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν για άλλη μια χρονιά οι εκδηλώσεις της Γιορτής του Δάσους στην Καστάνιτσα Αρκαδίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mε επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν για άλλη μια χρονιά οι εκδηλώσεις της Γιορτής του Δάσους στην Καστάνιτσα Αρκαδίας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/q6FS2VLwQPg” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

 Ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών συνεχίζοντας την πολύχρονη προσφορά του, διοργάνωσε για 9η συνεχή χρονιά την Γιορτή του Δάσους. Από τις 7 έως και τις 17 Αυγούστου 2017, στο παραδοσιακό τσακωνοχώρι του Πάρνωνα, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, πεζοπορίες, καλλιτεχνικές δραστηριότητες για παιδιά, αθλητικοί αγώνες κ.α.

Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού συμμετείχε ενεργά για άλλη μια χρονιά, με την διοργάνωση εκδήλωσης απελευθέρωση αποθεραπευμένων γερακίνων (Buteo buteo) για την επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον, στην πλατεία Σ. Κουρούνη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ», με αθλητικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια στην πλατεία του χωριού, αλλά και με κληρώσεις αναμνηστικών εκδόσεων του Φορέα Διαχείρισης για τα παιδιά όπως σημειωματάρια, ξυλομπογιές κ.α..

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης υποδέχθηκε πολλούς επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την σημαντική βιοποικιλότητα της προστατευόμενης περιοχής, τα φυσικά μνημεία, την αρχιτεκτονική και τα αξιοθέατα του χωριού και να περιηγηθούν στην Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων. Σε όλους τους επισκέπτες διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και χάρτες του Φορέα Διαχείρισης.

Ο Φορέας Διαχείρισης θα συνεχίσει να υλοποιεί ανάλογες δράσεις σε τοπικές γιορτές με στόχο την ανάδειξη των μοναδικών στοιχείων, περιβαλλοντικών αλλά και πολιτιστικών, της προστατευόμενης περιοχής του Πάρνωνα. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Καστάνιτσας και όλους όσοι βοήθησαν για την συνεργασία και την άψογη διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων.

Φορέας Διαχείρισης

Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Πληροφορίες: Αρβανίτης Διαμαντής

Άστρος Αρκαδίας, 22001

Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806

Email: press@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

7ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Πελοποννήσου: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος των φαρμακοποιών στη δημόσια υγεία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα στο 7ο Συνέδριο...

Άμεση αντιμετώπιση δύο πυρκαγιών από κεραυνούς στα Γεράνεια Όρη

  Σήμερα εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στις περιοχές Αγία Μαρίνα Πισσίων και Σκαλωσιά, οι οποίες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, προκλήθηκαν από κεραυνούς. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση και τον αποτελεσματικό συντονισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, των εθελοντικών οργανώσεων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων

Με έργο 1 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναβαθμίζει τον δρόμο Βασιλίτσι Φοινικούντα

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται ένα ακόμη σημαντικό έργο οδικών υποδομών για τη Μεσσηνία, καθώς υπεγράφη η σύμβαση για τη βελτίωση της 13Α Επαρχιακής Οδού, στο τμήμα Βασιλίτσι – Φοινικούντα, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Ιουνίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, σηματοδοτώντας την

Παράταση έως 22 Ιουνίου για τον καθαρισμό και τη δήλωση οικοπέδων

Παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 22 Ιουνίου η προθεσμία για τον καθαρισμό και τη δήλωση οικοπέδων σύμφωνα με ανακοίνωση  του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά. Ο καθαρισμός των οικοπέδων αποτελεί υποχρέωση των πολιτών και κρίσιμο μέτρο πρόληψης, καθώς η απομάκρυνση της καύσιμης ύλης συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και οικισμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ