Υλοποίηση συνάντησης ενημέρωσης από τον Συνήγορο του Πολίτη για τη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή είχε η συνάντηση ενημέρωσης που υλοποιήθηκε από  τον Συνήγορο του Πολίτη στην Τρίπολη, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε  ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου  2024, στις στο Mainalon Resort, Πλατεία Άρεως. Το θέμα των στερεών αποβλήτων αποτελεί  κομβικό ζήτημα για την Τρίπολη και την ευρύτερη περιφέρεια και έχει απασχολήσει έντονα την  τοπική κοινότητα. 

Χρήστος Λαμπρόπουλος – Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τριπόλεως, κ. Κώστας Τζιούμης,  ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, οι οποίοι  χαιρέτισαν την εκδήλωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής  Οικονομίας, κ. Αναστάσιος Αδαμόπουλος, καθώς και στελέχη των Διευθύνσεων  Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής  Ελλάδας, ο Αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης και Συλλογής Απορριμμάτων, κ. Ιωάννης  Σμυρνιώτης κ.ά. 

Κώστας Τζιούμης – Δήμαρχος Τρίπολης

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε το πλαίσιο λειτουργίας και ο ρόλος του Συνηγόρου του  Πολίτη στο θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, από την Βοηθό Συνήγορο του  Πολίτη στον Κύκλο Ποιότητας Ζωής, κ. Δάφνη Φιλιππάκη ενώ οι Ειδικές Επιστήμονες κ.κ.  Αντωνίνα Παπαθανάσογλου και Αγγελική Μποσδογιάννη εστίασαν στα προβλήματα που έχει  διαπιστώσει η Αρχή και σε ειδικότερες περιπτώσεις υποθέσεων. Το συντονισμό της  συνάντησης ενημέρωσης ανέλαβε η Ειδική Επιστήμονας κα Ευγενία Παπαδοπούλου.  Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.  

Η συνάντηση αποτελεί μία από τις ενέργειες της πράξης «Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη  για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, της λογοδοσίας και καταπολέμησης της  κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα». Η πράξη συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του  Προγράμματος «Χρηστή Διακυβέρνηση, Θεσμοί, Διαφάνεια» των EEA Grants  (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ) που αντιπροσωπεύουν τη συμβολή της Ισλανδίας, του  Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο