Αναπαράσταση Παραδοσιακού Αλωνίσματος στο Βαλτεσινίκο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς του Βαλτεσινίκου θα αναπαραστήσουν για ακόμη χρονιά το Παραδοσιακό Αλώνισμα στο Βαλτεσινίκο, την Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017, ώρα 11.00 π.μ. στο αλώνι που είναι κοντά στο Μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Είναι μια εκδήλωση λαογραφικού περιεχομένου που διοργανώνεται για 19η χρονιά,  σε μια προσπάθεια διατήρησης του συνδετικού κρίκου που ενώνει το χθες με το σήμερα του λαού της Γορτυνίας, με αναβίωση εθίμων και ηθών σχετικών με την αγροτική αυτή ασχολία των προγόνων μας για «να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι». Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει κέρασμα και παραδοσιακή μουσική με την Κατερίνα Κατσίγιαννη και το  Χρήστο Νταβέλη για χορό και διασκέδαση μετά το αλώνισμα.

Η εκδήλωση με το Παραδοσιακό Αλώνισμα στο Βαλτεσινίκο απέσπασε το τρίτο βραβείο στην διοργάνωση Best City Awards 2016 στην ενότητα Liveable City,  κατηγορία Πολιτισμός-Παράδοση, όπου ο Δήμος Γορτυνίας είχε υποβάλει υποψηφιότητα. Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα φορέων της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης καθώς και ιδιωτικών φορέων.

alonisma 2017 2

 

 

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2026

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου,...

Συλλήψεις σε Αρκαδία και Κορινθία για κλοπές και ναρκωτικά

 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής Εξιχνιάστηκε, ύστερα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ