Ο διεθνώς αναγνωρισμένος ραδιοαστρονόμος Τάσος Τζιούμης μιλά στην κάμερα του pna.gr (video)

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας κ. Τάσος Τζιούμης , φυσικός - ραδιοαστρονόμος μιλά αποκλειστικά στην κάμερα του pna gr από το Κεραστάρι Αρκαδίας, οπου βρίσκεται για το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ραδιοαστρονομίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας κ. Τάσος Τζιούμης , φυσικός – ραδιοαστρονόμος μιλά αποκλειστικά στην κάμερα του pna gr από το Κεραστάρι Αρκαδίας, οπου βρίσκεται για το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ραδιοαστρονομίας

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/YL_RQYx12ng” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

«Κάθε 5 χρόνια, στο χωριό Κεραστάρι, ερευνητές ραδιοαστρονόμοι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε ένα διεθνές Συνέδριο για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις και αστρονομικές τεχνικές. Φέτος έχουν έρθει εδώ σύνεδροι από Αυστραλία, Ευρώπη, Αγγλία, Ολλανδία, Ιταλία, Σουηδία, Αμερική, Κίνα και άλλα μέρη. Αυτό που τους αρέσει εδώ είναι πως αυτό το μέρος είναι διαφορετικό. Η στήριξη όλων σε συνδυασμό με το μοναδικό αυτό χωριό, εντυπωσίασε όλους τους συνέδρους, που είναι άνθρωποι που έχουν πάει σε συνέδρια σε όλο τον κόσμο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δυο λόγια για τον Τάσο Τζιούμη

Ο Δρ. Τάσος Τζιούμης είναι φυσικός-ραδιοαστρονόμος και μηχανολόγος , υπεύθυνος του Ραδιοαστρονομικού Συστήματος της Αυστραλίας, αντιπρόσωπος της Αυστραλιανής κυβέρνησης στο Διεθνή Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών στη Γενεύη και διευθυντής των μηχανικών της CSIRO ,οργανισμού που κατασκευάζει τα τεράστια ραδιοτηλεσκόπια για την παρακολούθηση και εξερεύνηση του διαστήματος.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»