Πιάνα: Video απο το πανέμορφο χωριό της Αρκαδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενα μικρο βιντεο για την αναδειξη του πανεμορφου χωριου Πιανα.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/NJShz8iADUM” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Μέσα σε ένα ελατοδάσος του Μαινάλου, μόλις 20 χιλιόμετρα μακριά έξω από την Τρίπολη, βρίσκεται χτισμένη η Πιάνα, ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό.

Το χωριό το διασχίζει ο ποταμός Ελισσώνας και όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το φυσικό τοπίο είναι μαγευτικό: Παντού υπάρχουν τρεχούμενα νερά και φυσικά πλούσια βλάστηση.

Πάνω στο βράχο δεσπόζει ο ναός του Αγίου Γεωργίου, ενώ στην πλατεία υπάρχει το λαογραφικό μουσείο με τα σημαντικά εκθέματα και οι βρύσες με το γάργαρο νερό.

Κάθε σπίτι είναι κι ένα ξεχωριστό στολίδι: Πετρόχτιστο με κεραμίδια, ξύλινες πόρτες με αμπάρες και φυσικά κάθε αυλή έχει τον δικό της ξυλόφουρνο.

Πιάνα

Έχει ενδιαφέρον: Στο Λιμποβίσι έχει αναστηλωθεί η οικία των Κολοκοτρωναίων και είναι πια μουσείο που μπορείτε να το επισκεφθείτε.

Αξίζει επίσης να αφιερώσετε χρόνο ώστε να ανακαλύψετε τις ομορφιές στο Αρκουδόρεμα με την εκκλησία της Παναγίας του Αρκουδορέματος που χτίστηκε το 1719, στο μοναδικής φυσικής ομορφιάς τοπίο γύρω από τον ποταμό Ελισσώνα, αλλά και στο Πιανοβούνι που ο μύθος θέλει να βρίσκονταν η σπηλιά του Πάνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιαματικά Μπάνια μελών Κ.Α.Π.Η. Δήμου Κορινθίων 2024

Ο Δήμος Κορινθίων με μοναδικό μέλημα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. ανακοινώνει την πραγματοποίηση των Ιαματικών μπάνιων στην Λουτρόπολη της Αιδηψού και φέτος. Φέτος ο Δήμος μας, αυξάνει την επιδότηση του προγράμματος και επιδοτεί τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. που θα λάβουν μέρος, με την δωρεάν μεταφορά: Κόρινθος-Αιδηψός-Κόρινθος, (συμπεριλαμβανομένου του πούλμαν

Περίληψη διακήρυξης για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Τη διενέργεια μειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου, εντός της Κοινότητας Τρίπολης, για τη στέγαση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης και καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία

Ανακοίνωση για τις Αιτήσεις Συμμετοχής στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος

O Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι εγκρίθηκαν όλες οι Αιτήσεις Συμμετοχής των παιδιών - αγόρια - ηλικίας, 8-10 ετών – για την 1η κατασκηνωτική περίοδο από 17-06-2024 έως 25-06-2024, στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος ( Πίνακας Ανακοινώσεων του Δήμου ). Τα παιδιά θα αναχωρήσουν με λεωφορείο από το Γήπεδο του Αστέρα στις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο