Γ.Παπαηλιού: “Συγκριτικό πλεονέκτημα το δραστήριο ανθρώπινο δυναμικό της Νεστάνης”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά την ενημερωτική ημερίδα για τη «διαφύλαξη της άϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς», που έγινε στη Νεστάνη (22.4.2017), μεταξύ των άλλων, είπε: “Τα ήθη και τα έθιμα, η άυλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας αποτελούν σημαντικά στοιχεία της εθνικής ταυτότητάς μας. Εν προκειμένω, το έθιμο του Αη-Γιώργη, αυτός ο ανεκτίμητος θησαυρός της άυλης πολιτιστικής παράδοσης, χαρακτηρίζει την τοπική πολιτιστική ταυτότητα της Νεστάνης”.

Αναλυτικότερα ανέφερε:

Η λαϊκή πολιτιστική κληρονομιά και ο λαϊκός πολιτισμός μαζί με το παρθένο έδαφος, την ανόθευτη φύση, το φυσικό κάλλος, τη μυθολογία, την ιστορία έχουν μία αυταξία. Πρέπει να διασωθούν, να διατηρηθούν και να προστατευθούν, ιδιαίτερα σήμερα την περίοδο της παγκοσμιοποίησης, μέσω της οποίας επιχειρείται η πολτοποίηση αξιών, συνειδήσεων, νοοτροπιών, συμπεριφορών, χαρακτήρων και περαιτέρω η επιβολή παγκοσμιοποιημένων προτύπων ευτελούς αξίας προς όφελος των ισχυρών.

Ταυτόχρονα, αυτά τα στοιχεία μαζί με το δραστήριο ανθρώπινο δυναμικό της Νεστάνης, της ευρύτερης περιοχής και της Αρκαδίας συνιστούν συγκριτικό πλεονέκτημα, που μπορεί να μετασχηματισθεί σε αναπτυξιακή αιχμή για τη χώρα και την ιδιαίτερη πατρίδα μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2021-2027 | Δημήτρης Πτωχός: «Με συνέπεια και υπευθυνότητα ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας»

«Η στρατηγική μας συνάδει με τις Ενωσιακές και Εθνικές πολιτικές, ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες αναπτυξιακές ανάγκες της Περιφέρειάς μας, τις οποίες θέτουμε ως προτεραιότητα. Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε την Πελοπόννησο στην πορεία σύγκλισης με τις πιο ανεπτυγμένες περιφέρειες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης

Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή στη Σπάρτη

H Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Πράσινο Ταμείο συνδιοργανώνουν το Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κλιματική Αλλαγή, στο πλαίσιο του στρατηγικού έργου LIFE-IP AdaptInGR. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης 26-28 Ιουνίου στην Αίθουσα Συσκέψεων Διοικητηρίου Λακωνίας στη Σπάρτη. Το Σεμινάριο δομείται σε τέσσερις επιμέρους ενότητες, όπως φαίνεται και στο Πρόγραμμα που

Παραμένει στον Παναθηναικό ο Κώτσιρας έως το καλοκαίρι του 2026

Ανακοινώθηκε η παραμονή του 32χρονου Αρκά δεξιού μπακ στον...

«Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού» από το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας

Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού! Αν είστε (ή έχετε) παιδιά δημοτικού, σας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο