ΤΡΙΠΟΛΗ: Στο επίκεντρο το τρίπτυχο μαθητής – σχολείο – οικογένεια (pics/video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεμινάριο με θέμα “Η ενδυνάμωση του μαθητή μέσα από τη σχέση οικογένειας και σχολείου” και ομιλήτρια την Ελένη Λιβανίου – διδάκτωρ εκπαιδευτικής ψυχολογίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (15/01) στην Τρίπολη. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τον εκδοτικό οίκο Burlington books.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/RYZ_NEFfktA” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν το κατά πόσο μπορούν οι ενδοοικογενειακές σχέσεις να επηρεάσουν την απόδοση ενός μαθητή και κατά πόσον η συμπεριφορά των δασκάλων στο σχολείο (σχέση μαθητή – δασκάλου) μπορεί να επηρεάσει είτε θετικά είτε αρνητικά.

Κατα τη διάρκεια του σεμιναρίου υπήρξαν και ερωτήσεις που αφορούσαν στο κομμάτι της αποδοχής από την πλευρά των γονέων – στις μεγάλες αλλά και στις επαρχιακές πόλεις- αναφορικά με τυχόν μαθησιακές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει το παιδί τους.

Ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε μετά από σχετική ερώτηση είναι το φαινόμενο που παρουσιαζεται τα τελευταία κυρίως χρόνια λόγω του μεγάλου ποσοστού ανεργίας που έχει ως αποτέλεσμα την προσκόλληση των παιδιών με την μητέρα ή τον πατέρα που είναι ανεργος/η και βρίσκεται συνεχώς στο σπίτι. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση η ευθύνη για το πρόβλημα που δημιουργείται βαραίνει το γονέα και όχι το παιδί.

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στα εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα που επηρεάζουν την εξέλιξη του παιδιού, στον παράγοντα σκέψη, αλλά και στα κίνητρα που πρέπει να δίνονται στα παιδιά.

{gallery}seminario_tripolh{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, πάρκα και άλση στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας

Ισχύει διήμερη προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας. Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00  έως και 24:00 ) είναι για

20η Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής

20Η-29-04-2024-ΟΡΘΗ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο