Μόνο με παρουσία δικαστικού λειτουργού οι φορολογικοί έλεγχοι σε σπίτια

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

• ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ: ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ»
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Τριπόλεως συνδιοργανώνουν με τη συμμετοχή του ΟΠΕΜΕΔ, ενημερωτική ημερίδα την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με θέμα: «Διαμεσολάβηση: Εξωδικαστική επίλυση διαφορών».
Σκοπός της ημερίδας είναι η διάδοση του θεσμού της διαμεσολάβησης στην κοινωνία, την επιχειρηματική κοινότητα και την πρακτική εφαρμογή του.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο καθηγητής κ. Λάμπρος Κοτσίρης Ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ και πρόεδρος της Επιτροπής πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

• TO 1ο ROADSHOW ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στην Τρίπολη
Τρίτη 29 Νοεμβρίου 17.30 στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, (1ος όροφος)
Από τον Νοέμβριο 2016 ως το Μάρτιο του 2017, διοργανώνεται το StartingUp: Roadshow, το 1ο Roadshow Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, με την αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών και τοπικούς θεσμικούς και επιχειρηματικούς φορείς.

• ΓΓΔΕ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ
Χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι ελεγκτές της εφορίας δεν θα μπορούν να εισέρχονται για έλεγχο στην κατοικία των φορολογούμενων, διευκρινίζει εγκύκλιος της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Με την εγκύκλιο, παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης, που ψηφίστηκε με το νόμο 4410/2016. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι στις περιπτώσεις που παρίσταται ανάγκη να εισέλθει η φορολογική διοίκηση στα πλαίσια διενέργειας επιτόπιου φορολογικού ελέγχου στην κατοικία του φορολογούμενου, εκτός από τη σχετική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα για την πραγματοποίηση του ελέγχου, απαιτείται και η παρουσία δικαστικού λειτουργού. Με το προηγούμενο, μοναδική προϋπόθεση ήταν η εντολή έκδοση εισαγγελικής εντολής.

• ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Αυτοματοποιημένο σύστημα κατασχέσεων για όσους οφείλουν στο Δημόσιο τίθεται σε εφαρμογή το 2017, έπειτα από απαίτηση των δανειστών. Συγκεκριμένα, στο προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου αναφέρεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να είναι έτοιμο το στρατηγικό σχέδιο για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στο προσχέδιο γίνεται, ακόμη, αναφορά για τη νομοθέτηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με υποχρεωτική εφαρμογή μηχανημάτων POS μέχρι τον Ιούνιο του 2017 σε όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους παραβάτες.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:12:26

Τρίπολη – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εποχικών πυροσβεστών

Στην πόλη της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εποχικούς πυροσβέστες, οι οποίοι εξέφρασαν τα αιτήματά τους σχετικά με το εργασιακό τους καθεστώς. Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε αυτή την κινητοποίηση διεκδικώντας την αναβάθμιση των συμβάσεών τους και την εξασφάλιση μόνιμης απασ

Περιφέρεια Πελοποννήσου – Υπογραφή σύμβασης έργων για τη Γορτυνία

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση νέων τεχνικών έργων στην περιοχή της Γορτυνίας. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της περιφερειακής αρχής για την αναβάθμιση των υποδομών του οδικού δικτύου και τη βελτίωση της προσβασιμότητας στους οικισμούς
00:01:38

Μεγαλόπολη: Θεατρική παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Γιούλη Ηλιοπούλου

Η τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη παρουσιάστηκε στη Μεγαλόπολη, σε μια θεατρική παραγωγή που φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή της Γιούλης Ηλιοπούλου. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών δράσεων που φιλοξενούνται στην περιοχή, προσφέροντας στο κοινό μια προσέγγιση του ευριπιδείου έργου, τ

Δείτε ζωντανά: Τακτική Συνεδρίαση Δ.Σ. Μεγαλόπολης – Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026

Τακτική συνεδρίαση (δια ζώσης) Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026 ώρα 20:00