Μόνο με παρουσία δικαστικού λειτουργού οι φορολογικοί έλεγχοι σε σπίτια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

• ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ: ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ»
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Τριπόλεως συνδιοργανώνουν με τη συμμετοχή του ΟΠΕΜΕΔ, ενημερωτική ημερίδα την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με θέμα: «Διαμεσολάβηση: Εξωδικαστική επίλυση διαφορών».
Σκοπός της ημερίδας είναι η διάδοση του θεσμού της διαμεσολάβησης στην κοινωνία, την επιχειρηματική κοινότητα και την πρακτική εφαρμογή του.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο καθηγητής κ. Λάμπρος Κοτσίρης Ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ και πρόεδρος της Επιτροπής πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

• TO 1ο ROADSHOW ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στην Τρίπολη
Τρίτη 29 Νοεμβρίου 17.30 στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, (1ος όροφος)
Από τον Νοέμβριο 2016 ως το Μάρτιο του 2017, διοργανώνεται το StartingUp: Roadshow, το 1ο Roadshow Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, με την αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών και τοπικούς θεσμικούς και επιχειρηματικούς φορείς.

• ΓΓΔΕ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ
Χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι ελεγκτές της εφορίας δεν θα μπορούν να εισέρχονται για έλεγχο στην κατοικία των φορολογούμενων, διευκρινίζει εγκύκλιος της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Με την εγκύκλιο, παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης, που ψηφίστηκε με το νόμο 4410/2016. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι στις περιπτώσεις που παρίσταται ανάγκη να εισέλθει η φορολογική διοίκηση στα πλαίσια διενέργειας επιτόπιου φορολογικού ελέγχου στην κατοικία του φορολογούμενου, εκτός από τη σχετική εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα για την πραγματοποίηση του ελέγχου, απαιτείται και η παρουσία δικαστικού λειτουργού. Με το προηγούμενο, μοναδική προϋπόθεση ήταν η εντολή έκδοση εισαγγελικής εντολής.

• ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Αυτοματοποιημένο σύστημα κατασχέσεων για όσους οφείλουν στο Δημόσιο τίθεται σε εφαρμογή το 2017, έπειτα από απαίτηση των δανειστών. Συγκεκριμένα, στο προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου αναφέρεται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να είναι έτοιμο το στρατηγικό σχέδιο για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στο προσχέδιο γίνεται, ακόμη, αναφορά για τη νομοθέτηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με υποχρεωτική εφαρμογή μηχανημάτων POS μέχρι τον Ιούνιο του 2017 σε όσες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τους παραβάτες.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Μουσείο Μπενάκη η υφαντική του Γερακίου | Δημήτρης Πτωχός: Η παράδοση γίνεται δύναμη προοπτικής

Στην έκθεση υφαντικής τέχνης του Γερακίου, που φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Λακωνίας, Αθανάσιος Δαβάκης, καθώς και η Βουλευτής Λακωνίας, Νάγια Γρηγοράκου.

Έγκριση αναδόχων για επτά έργα οδικής ασφάλειας και αντιπλημμυρικής προστασίας, 3,2 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Επτά παρεμβάσεις ουσίας για την οδική ασφάλεια, την αντιπλημμυρική προστασία και τη λειτουργικότητα του δικτύου, συνολικού προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ, δρομολογεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενισχύοντας στην πράξη την καθημερινότητα των πολιτών και την ασφάλεια των μετακινήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειακή Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση αναδόχων για μια σειρά σημαντικών έργων που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Tyros Run.26 George Marneris στις 9 & 10 Μαΐου

Ο Τυρός Αρκαδίας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το διήμερο Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαΐου 2026 ένα ξεχωριστό φεστιβάλ αθλητισμού, πολιτισμού και εμπειριών, με τη διοργάνωση “Tyros Run.26 – George Marneris”. Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται από την ΚοινΣΕπ «Α ΧΩΡΑ ΝΑΜΟΥ» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και τοπικών φορέων και συλλόγων

Η Αργολίδα φιλοξενεί το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με ισχυρό μήνυμα στήριξης της νέας γενιάς και της καλλιτεχνικής έκφρασης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Απριλίου 2026, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, η κοινή συνέντευξη Τύπου για το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Αργολίδα από τις 23 έως και τις 26 Απριλίου. Το Φεστιβάλ αποτελεί πλέον έναν καθιερωμένο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ