Γιορτάστηκε η ημέρα Εθνικής Αντίστασης στην Τρίπολη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ημέρα Εθνικής Αντίστασης, ως γιορτή, έχει ατονήσει και οφείλουμε όλοι μας να την δυναμώσουμε, ώστε να συμμετέχει περισσότερος κόσμος και κυρίως οι νέοι μας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/yGiTQE3qNPE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Γιορτάσαμε, στην Τρίπολη, με Δοξολογία στον Προφήτη Ηλία και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης.

Τιμήσαμε τους πατριώτες αγωνιστές, που οικειοθελώς, και αυτό είναι το πολύ σημαντικό, έφυγαν από τη θαλπωρή του σπιτιού τους, άφησαν συγγενείς και φίλους και πολέμησαν στο μέτωπο, γιατί δεν ανέχθηκαν τον Γερμανό κατακτητή και τον Ιταλικό φασισμό.

Κάποιοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στο μέτωπο, ενώ κάποιοι άλλοι κρεμάστηκαν σε μπαλκόνια και δέντρα από την υπόδειξη κάποιου κουκουλοφόρου, ενώ ελάχιστοι είναι οι αγωνιστές που ζουν και αυτούς τους τιμούμε ιδιαίτερα και τους ευχόμαστε να είναι για πολλά χρόνια ακόμα υγιείς.

Δυστυχώς και αυτό είναι το παράδοξο της φυλής μας, κάποιοι γερμανοτσολιάδες-κουκουλοφόροι, πήραν θώκους μετά τον πόλεμο, ενώ οι αγωνιστές παρέμειναν τα “μιάσματα”.

Η γιορτή δυστυχώς έχει ατονήσει και οφείλουμε να την δυναμώσουμε και να την κάνουμε πιο μαζική με την παρουσία τουλάχιστον μαθητών με σημαίες, γιατί πρέπει να μάθουν, κυρίως, τα παιδιά για τον αγώνα αυτών των ανθρώπων..

Το παράδειγμά τους, βέβαια, οφείλουμε να το θυμόμαστε όλοι μας.

Χρόνια Πολλά!

{gallery}Hmera_ethnikis_antistasis{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δική σας συμμετοχή

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να κατανοήσουμε και να ενισχύσουμε την κοινωνική οικονομία στην περιοχή μας, διεξάγουμε μια ολοκληρωμένη έρευνα με στόχο να συγκεντρώσουμε πληροφορίες από ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων φορέων που εμπλέκονται ή υποστηρίζουν τον τομέα της κοινωνικής οικονομίας. Η μοναδική σας προοπτική και εμπειρογνωμοσύνη είναι ανεκτίμητη για εμάς, καθιστώντας τη συμμετοχή σας

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 18 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος της Σολυγείας

Σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Σοφικό και συγκεκριμένα  στη θέση “Λαρίσι”. Λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών και χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι

Σινεμά ο Σταθμός, για τρίτη φορά στην Τρίπολη!

3 σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά για μία μόνο βραδιά για να υποδεχτούν ξεχωριστές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου 4η χρονιά φέτος για την ενέργεια ΄΄Σινεμά ο Σταθμός΄΄ , και με 3η επίσκεψη στην πόλη της Τρίπολης! Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης ,αποτελεί εκ νέου επιλογή της ενέργειας και την τρίτη στάση της φετινής διαδρομής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο