Απριλίου 05, 2016

Παυλοπέτρι Λακωνίας - η αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου

Το Παυλοπέτρι Ελαφονήσου είναι μια αρχαία ελληνική πόλη που έχει βυθιστεί στα ανοικτά των ακτών της νότιας Λακωνίας στην Πελοπόννησο, μετά από μια σειρά διαδοχικών σεισμικών δονήσεων περίπου το 1.000 π.Χ. και αποτελεί το παλαιότερο υποβρύχιο αρχαιολογικό χώρο πόλης στον κόσμο, που χρονολογείται εδώ και 5.000 χρόνια.

 

To Παυλοπέτρι είναι αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου. Η αρχαία ελληνική βυθισμένη πόλη στο Παυλοπέτρι είναι ορατή σε βάθος περίπου 4 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, μεταξύ της παραλίας Πούντας και το νησάκι Παυλοπέτρι στη νότια Λακωνία, και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1904.

Το Παυλοπέτρι άνθισε για 2.000 χρόνια κατά την εποχή της γέννησης του δυτικού πολιτισμού, που σημαίνει ότι αυτό είναι ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ιδιαίτερα πλούσιο σε ιστορία. Λόγω του γεγονότος ότι η θέση του ήταν άγνωστη μέχρι το 1967 και ότι παραμένει σχετικά απρόσιτη, η πόλη είναι απίστευτα καλά συντηρημένη.

Σε αντίθεση με άλλα υποβρύχια ερείπια, τα οποία είναι ελλιπή ή δύσκολο να εξακριβωθούν οι κατασκευές, το Παυλοπέτρι έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πόλης, συμπεριλαμβανομένων των δρόμων, την αρχιτεκτονική και τους τάφους.

Το σημείο έχει διερευνηθεί από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και το Πανεπιστήμιο του Nottingham.

 Το BBC Two ακολουθεί την πρώτη ανασκαφή του χώρου και με τη χρήση CGI, αναδομεί την πόλη όπως ήταν πριν από 3.500 χρόνια.

pavlpetri 3d

Μία ομάδα εμπειρων αρχαιολόγων, η υποβρύχια ρομποτική και η χρήση τελευταίας τεχνολογίας γραφικών επέτρεψε στην ομάδα να συναρμολογήσουν τα μυστικά της βυθισμένης πόλης στο Παυλοπέτρι. Δείτε πως ζούσαν οι κάτοικοι της περιοχής αυτής, τα σπίτια και τις καθημερινές τους ασχολίες.

Το έργο της αρχαιολογικής ομάδας συγκεντρώθηκε σε ένα ντοκιμαντέρ που μεταδόθηκε από το BBC 2 το 2011.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia