Πάτρα | 66χρονος αυτοκτόνησε αφού πρώτα έκανε Πάσχα με τους φίλους του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Πάτρας η αυτοκτονία 66χρονου άντρα.

Ο άντρας που αυτοκτόνησε, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Ήταν από τους παλιούς barman σε πασίγνωστο κατάστημα της Πάτρας τη δεκαετία του ’80, αργότερα διευθυντής σε ξενοδοχείο, εργάστηκε ακόμα και στο εξωτερικό.

Την Κυριακή του Πάσχα γευμάτισε γιορτινά με φίλους. Μάλιστα, επειδή ήταν άσχημα ψυχολογικά, τον παρακάλεσε, ο φίλος του όπως γράφει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» να μείνει μαζί του κι όντως δεν πήγε στο σπίτι του, ούτε τη Δευτέρα. Την Τρίτη όμως πήγε, μαζί με τον φίλο του. Κι όταν έφθασαν, ο Γιάννης του έδωσε κάποια κλειδιά. Δεν πήγε όμως ο νους του ότι κάτι κακό μπορούσε να συμβεί. Έφυγε και λίγο αργότερα μάθαινε πως ο κολλητός του είχε προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Έκοψε τις φλέβες του και στη συνέχεια βούτηξε στο κενό από την ταράτσα.

Ο 66χρονος, δεν είχε γυναίκα και παιδιά, είχε όμως την στήριξη του αδελφού του. «Ερχόταν έτρωγε στο μαγαζί.

Τον έβλεπα, ήταν κλεισμένος τελευταία», είπε ο ιδιοκτήτης ψησταριάς στην οποία σύχναζε.

Μόλις στα 66 του χρόνια, είπε το «αντίο».

Οπως λένε ψυχολόγοι, πληθαίνουν οι περιπτώσεις ατόμων που προχωρούν στο απονενοημένο διάβημα, ευρισκόμενοι σε ψυχικό αδιέξοδο, με τα περιστατικά ν’ αυξάνονται τις περιόδους των εορτών, τόσο της Πρωτοχρονιάς όσο και του Πάσχα.

Η πρόεδρος του ΣΟΨΥ Πατρών, Χριστίνα Μπίκου ανέφερε: «Ο 66χρονος, που έκοψε τις φλέβες του και μετά έπεσε από την ταράτσα, ήθελε να είναι βέβαιος ότι θα πεθάνει. Τις ημέρες των γιορτών παρατηρείται έξαρση των αυτοκτονιών καθώς για τους μοναχικούς ανθρώπους είναι πιο επώδυνες. Μπαίνουν σε σκέψεις. Συνήθως πίσω από μία αυτοκτονία υπάρχει ψυχιατρικό υπόβαθρο. Υπάρχει μία σκέψη, που αν την είχε συζητήσει, ίσως να αποτρεπόταν τελικά η αυτοκτονία. Οταν ζεις για παράδειγμα σε μία πολυκατοικία, ο γείτονας δεν μπορεί να αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που μένει δίπλα του με μία ιδιαιτερότητα. Είναι δύσκολο να μην καταλάβεις ότι υπάρχει πρόβλημα, όμως η εποχή και οι συνθήκες της ζωής μας, μας κάνουν αδιάφορους ως προς τον διπλανό μας».

Γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία: 1018

«Πελοπόννησος»

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“7° ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ”

Η “ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ”, ένας Καλλιτεχνικός Σύλλογος που τιμά και...

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας στην εσπερίδα για το Bullying στην Τρίπολη: Ουσιαστική στήριξη στις δράσεις πρόληψης και ψυχοκοινωνικής υγείας

Το ηχηρό παρών στην κρίσιμη συζήτηση για την αντιμετώπιση του ενδοσχολικού εκφοβισμού έδωσε ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης συμμετέχοντας στην εσπερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Π.Α.Ε., στο κατάμεστο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης. Η παρουσία της Δημοτικής Αρχής Γορτυνίας στην εκδήλωση εντάσσεται

Ομιλία της Ιωάννας Μάνδρου – Γυναίκα & Βία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Δήμος Τρίπολης διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση στο πλαίσιο του 7ο Πανελλήνιο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Πανός της Χορωδίας Τριπολης, αφιερωμένη στη σύγχρονη γυναίκα και στους αγώνες της. Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2026, στις 20:00, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου θα παρουσιάσει ομιλία με τίτλο «Γυναίκα και

ΔΗΜΟΦΙΛΗ