Δήμαρχος Καλαβρύτων: Το διαρκώς επίκαιρο μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου και η πιο εκκωφαντική άρνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε μήνυμα του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Παπαδόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Η 28η Οκτωβρίου είναι μέρα εθνικής περηφάνιας, τιμής στον αγώνα και στη μνήμη των ηρώων μας, μέρα ελπίδας, αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης.

Είναι η μέρα που γιορτάζουμε το ΟΧΙ. Την πιο εκκωφαντική άρνηση που καταγράφηκε ποτέ στην παγκόσμια ιστορία. Την άρνηση υποταγής, υποδούλωσης και παράδοσης μιας μικρής χώρας, ενός μικρού αριθμητικά έθνους που αναμετρήθηκε όχι μόνο με μια στρατιωτική υπερδύναμη αλλά και με κάθε ζοφερή κι αποκρουστική ιδέα ή ιδεολογία που κρυβόταν πίσω απ’ αυτήν και την υποκινούσε.

Το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, όπως είδαμε μεταγενέστερα στις μαρτυρικές πόλεις και στα μαρτυρικά χωριά της Ελλάδας αλλά και σε κάθε γωνιά της χώρας μας, ήταν η αφετηρία μιας διαρκούς αντίστασης. Η έμπνευση και η πηγή δύναμης σ’ έναν αγώνα υπέρ της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, του πατριωτικού συμφέροντος και των ανθρωπιστικών αξιών και δικαιωμάτων.

Αυτό το ΟΧΙ θα ειπωθεί, αν χρειαστεί ξανά, με τον ίδιο ηχηρό και αποφασιστικό τρόπο, απέναντι σε κάθε επιβουλή των εθνικών μας δικαίων, σε κάθε απειλή της εθνικής κυριαρχίας και της δημοκρατικής κοινωνίας μας.

Απ’ τα Καλάβρυτα, τον τόπο όπου συντελέστηκε η μεγαλύτερη θηριωδία των γερμανικών δυνάμεων στην Ελλάδα της Κατοχής, τον τόπο που συμβολίζει την νίκη απέναντι στον φασισμό, στη βαρβαρότητα του ναζισμού και σε κάθε μορφής ολοκληρωτισμού, ευχόμαστε Χρόνια Πολλά στην πατρίδα μας και σ’ όλους τους Έλληνες, σε κάθε σημείο της γης».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο