Ν. Φαρμάκης: "Πρώτο μέλημα να διαφυλάξουμε την ανθρώπινη ζωή"

Ιουλίου 29, 2021
«Η πυρκαγιά που ξέσπασε στα νοτιοδυτικά ημιορεινά προάστια της Πάτρας ήταν μία από τις πιο απειλητικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων και της παρατεταμένης ανομβρίας πήρε πολύ γρήγορα μεγάλη έκταση, δημιουργώντας ουσιαστικά έναν πύρινο κλοιό γύρω από την πόλη και μάλιστα, ανάμεσα σε οικιστικές ζώνες με χιλιάδες κατοίκους.

Αυτά δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 28 Ιουλίου 2021 στο Επιχειρησιακό Κέντρο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, κατά την οποία έγινε αποτίμηση της κατάστασης και συντονισμός δράσεων για τη συνέχεια.

Ο κ. Φαρμάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πύρινο μέτωπο της Δροσιάς Ερυμάνθου, αλλά και στις περιοχές του Σουλίου και του Ριγανοκάμπου στην Πάτρα, έχοντας διαρκή επικοινωνία με τις δημοτικές αρχές και τις πυροσβεστικές δυνάμεις για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των προσπαθειών.

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia