Μαΐου 07, 2020

Πατρών Χρυσόστομος: “Κανείς δεν έχει δικαίωμα να διακωμωδεί την πίστη μας”

Ραδιοφωνική Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στο Radiogamma της Πάτρας, σχετικά με θέματα της εκκλησιαστικής επικαιρότητας.

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Ο κ. Χρυσόστομος απαντώντας σε ερώτημα για την πανδημία υποστήριξε, ότι και η Εκκλησία χτυπήθηκε από αυτήν, ενώ υποστήριξε ότι εφαρμόστηκαν τα αυστηρότερα μέτρα για τους Ιερούς Ναούς. “Η Εκκλησία ουδέποτε πλήττεται. Πορεύεται 2000 χρόνια με την ευλογία του Χριστού και στην παρούσα συγκυρία “άδειασε” τον εαυτό της για την προστασία όλου του κόσμου”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην περίοδο του Πάσχα, είπε ότι η Εκκλησία υποβλήθηκε σε θυσία, κλείνοντας τους Ιερούς Ναούς, προκειμένου να προασπίσει το ύψιστο αγαθό της υγείας του λαού.

Απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας τόνισε πως αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα. “Η Θεία Κοινωνία είναι ο πυρήνας και το θεμέλιο της Εκκλησίας και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το διακωμωδεί και να το γελοιοποιεί”.

Τέλος, ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον λαό της επαρχίας του, ο οποίος έδειξε μια ώριμη στάση καθ΄ όλη την διάρκεια των απαγορευτικών μέτρων, αλλά και τα ΜΜΕ, τα οποία συνέβαλαν σε αυτό.

arxon.gr

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr