Πατρών Χρυσόστομος – 15 έτη στο πηδάλιο της τοπικής Εκκλησίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεκαπέντε έτη συμπληρώνονται σήμερα, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, από την εις Επίσκοπον Χειροτονία του Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έκρινε άξιο μεταξύ αξίων τον Αρκά Αρχιμανδρίτη, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και τον προβίβασε στο υψηλό αξίωμα του Επισκόπου.

Δεκαπέντε συναπτά έτη άοκνης ποιμαντορίας και προσφοράς στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών και στο ευσεβές ποίμνιό της. Ικανότατος και μετριόφρων Ιεράρχης, με ήθος, πνευματικότητα, ιεροπρέπεια, φιλακόλουθος, με βίο λιτό μα πάνω απ΄ όλα με μεγάλη αγάπη προς τον συνάνθρωπο, κατάφερε να κερδίσει άμεσα το σεβασμό και την αγάπη του ποιμνίου του. Οργώνει καθημερινά την επαρχία του απ΄ άκρου εις άκρον, λειτουργώντας, κηρύττοντας και εκφράζοντας την πατρική αγάπη του στο λαό του Θεού.

Οι Πατρινοί δικαίως αισθάνονται υπερήφανοι για τον Ποιμενάρχη τους, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό τους νυχθημερόν και ουσιαστικά δίπλα τους σε οποιαδήποτε δυσκολία. Δικαίως λοιπόν, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος έχει την καθολική αποδοχή του λαού που ποιμαίνει.

Με κάθε ευκαιρία και το θάρρος της γνώμης του τοποθετείτε δημόσια για καίρια ζητήματα που αφορούν την πίστη, την πατρίδα, την οικογένεια, αλλά και τα σύγχρονα προβλήματα της εποχής μας.

Με τις σκέψεις αυτές και έχοντας ηθική υποχρέωση να προβάλλουμε στον σύγχρονο κόσμο πρότυπα προς μίμηση, η Συντακτική Ομάδα του Arxon.gr εύχεται εγκαρδίως στο Σεβασμιώτατο τα έτη του να είναι πολλά, ευλογημένα και καρποφόρα προς δόξαν Θεού, προς όφελος του ποιμνίου του, αλλά και της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Δείτε περισσότερα εδώ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

Εταιρία αναζητά ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό

Η εταιρία Melissinos Security αναζητά ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό για εγκατάσταση...

Ο ΕΟΣ Τρίπολης διοργανώνει και φέτος, την καθιερωμένη πεζοπορία στο φαράγγι του Λούσιου

Η διαδρομή ξεκινάει στο μουσείο υδροκίνησης της Δημητσάνας, περνάει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο