Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών(Παράρτημα Αχαΐας): Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων ΑΜΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών(Παράρτημα Αχαΐας) με παλαιότερο Δελτίο Τύπου  είχε γνωστοποιήσει τις ενέργειες στις οποίες είχε προβεί, προκειμένου η Π.Ε Αχαΐας και η πόλη μας η Πάτρα να καταστούν όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμες για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και τα άτομα με  κινητικές αναπηρίες.

(αποστολή επιστολών  προς Επαγγελματικούς Συλλόγους της Πάτρας ,Δήμους της Αχαΐας, συναντήσεις με φορείς  και υπηρεσίες, κατάθεση προτάσεων για την προσβασιμότητα κ.λ.π).

  Επειδή η Ελλάδα δεν έχει ενσωματώσει την Ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με την προσβασιμότητα δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων για άτομα με κινητικές αναπηρίες, όσα κτίρια δεν θα πληρούν τους κανόνες προσβασιμότητας από το 2020 και μετά θα θεωρούνται αυθαίρετα.

  Τα παραπάνω καθιστούν τις προηγούμενες ενέργειές μας ακόμη πιο επίκαιρες.

  Όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο, αλλά η εφαρμογή του Νόμου που είδη υπάρχει και θεσπίστηκε το 2012 (Νέος Οικοδομικός Κανονισμός, άρθρο 26, παραγρ. 4).

 Κάνουμε λοιπόν έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους (Δημόσιοι Φορείς, Δημόσιες  Υπηρεσίες, Περιφέρειες, Δήμοι,  Επαγγελματικοί Σύλλογοι, Ελεύθεροι Επαγγελματίες Ιδιώτες, αλλά και απλοί ιδιώτες), να πράξουν τα δέοντα εφαρμόζοντας επιτέλους τον ανωτέρω υφιστάμενο νέο Οικοδομικό Κανονισμό, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με τετρα/παραπληγία και κινητικές αναπηρίες.          

     

          

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο