Σεπτεμβρίου 19, 2019

Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών(Παράρτημα Αχαΐας): Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων ΑΜΕΑ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών(Παράρτημα Αχαΐας) με παλαιότερο Δελτίο Τύπου  είχε γνωστοποιήσει τις ενέργειες στις οποίες είχε προβεί, προκειμένου η Π.Ε Αχαΐας και η πόλη μας η Πάτρα να καταστούν όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμες για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και τα άτομα με  κινητικές αναπηρίες.

(αποστολή επιστολών  προς Επαγγελματικούς Συλλόγους της Πάτρας ,Δήμους της Αχαΐας, συναντήσεις με φορείς  και υπηρεσίες, κατάθεση προτάσεων για την προσβασιμότητα κ.λ.π).

  Επειδή η Ελλάδα δεν έχει ενσωματώσει την Ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με την προσβασιμότητα δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων για άτομα με κινητικές αναπηρίες, όσα κτίρια δεν θα πληρούν τους κανόνες προσβασιμότητας από το 2020 και μετά θα θεωρούνται αυθαίρετα.

  Τα παραπάνω καθιστούν τις προηγούμενες ενέργειές μας ακόμη πιο επίκαιρες.

  Όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο, αλλά η εφαρμογή του Νόμου που είδη υπάρχει και θεσπίστηκε το 2012 (Νέος Οικοδομικός Κανονισμός, άρθρο 26, παραγρ. 4).

 Κάνουμε λοιπόν έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους (Δημόσιοι Φορείς, Δημόσιες  Υπηρεσίες, Περιφέρειες, Δήμοι,  Επαγγελματικοί Σύλλογοι, Ελεύθεροι Επαγγελματίες Ιδιώτες, αλλά και απλοί ιδιώτες), να πράξουν τα δέοντα εφαρμόζοντας επιτέλους τον ανωτέρω υφιστάμενο νέο Οικοδομικό Κανονισμό, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με τετρα/παραπληγία και κινητικές αναπηρίες.          

     

          

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia

© 2020 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr