Ξεκινά άμεσα η αναβάθμιση του δρόμου Χαραυγή – Πόρτες στην Αχαΐα

Εργασίες που βελτιώνουν την πρόσβαση σε περιοχές της Δυτικής Αχαΐας και ενισχύουν την οδική ασφάλεια ξεκινούν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας την Πέμπτη 9 Μαΐου υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου «συντήρηση οδού Χαραυγή – Πόρτες».

«Είμαστε σε διαρκή επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους. Νοιαζόμαστε για τον πολίτη γι’ αυτό φροντίζουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά του, μέρος της οποίας είναι και οι τοπικές μετακινήσεις» ανέφερε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και πρόσθεσε: «Εκτός όμως από τα άμεσα έργα συντήρησης των δρόμων, θέλουμε οι παρεμβάσεις μας να έχουν και συνέχεια, γι’ αυτό έχουμε εξασφαλίσει να υπάρχουν εργολαβίες για συντήρηση των επαρχιακών μας δρόμων μέχρι και το 2020».

Το έργο «Συντήρηση οδού Χαραυγή – Πόρτες» είναι προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Περιλαμβάνει εργασίες διαπλάτυνσης, εξυγίανσης του διαπλατούμενου τμήματος, αντιστήριξης των πρανών, κατασκευή σωληνωτών αγωγών και επενδεδυμένων τάφρων, διάνοιξη τάφρων, συμπλήρωση υπόβασης, κατασκευή βάσης και τάπητα κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, στο δρόμο Χαραυγή–Πόρτες, ο οποίος είναι συνολικού μήκους έξι χιλιομέτρων, πρόκειται να γίνουν κατασκευαστικές εργασίες στο μη ασφαλτοστρωμένο τμήμα που βρίσκεται προς τη μεριά των Πορτών.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, εκτός από τις συντηρήσεις δρόμων που βρίσκονται σε εξέλιξη στους Δήμους Πατρέων, Αιγίου, Καλαβρύτων, Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας, συνεχίζει να υλοποιεί το σχεδιασμό της έχοντας προγραμματίσει έργα, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο