Πάτρα: Αύριο η συγκρότηση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε συγκρότηση του του νέου διοικητικού συμβουλίου του, που προέκυψε από τις εκλογές στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου θα προχωρήσει αύριο Παρασκευή ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάτρας. Συγκεκριμένα αύριο ο νέος πρόεδρος Θάνος Ζούπας στις 12.30 μμ., έχει συγκαλέσει συνεδρίαση, την πρώτη του έτους, προκειμένου να γίνει συγκρότηση σε σώμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αθανάσιος Ζούπας εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας του δευτέρου γύρου την Κυριακή. 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ζούπας σε σύνολο 595 ψήφων, έλαβε 295 ψήφους (ποσοστό 51%), ενώ ο ανθυποψήφιός του, Τάκης Παπαδόπουλος, ακολούθησε με 12 ψήφους λιγότερες (283 ψήφοι και 49%)). Επίσης, βρέθηκαν οκτώ λευκά ψηφοδέλτια και εννέα άκυρα, σε μία εκλογική διαδικασία που χαρακτηρίστηκε από υψηλή συμμετοχή (83%).

Στον πρώτο γύρο για την ανάδειξη ΠΡΟΕΔΡΟΥ του Διοικητικού Συμβουλίου τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: 

Ψήφισαν : 615

Έγκυρα :  579

Λευκά:  13

Άκυρα:  23              

Έλαβαν:

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΠΑΣ:  266

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:  246

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΖΑΜΑΛΟΥΚΑ: 67

Για την ανάδειξη  του Διοικητικού Συμβουλίου τα αποτελέσματα ήταν (οι 14 σύμβουλοι που εκλέγονται): 

Ψήφισαν : 615

Έγκυρα :  603

Λευκά:  5

Άκυρα:  7

Έλαβαν:

ΤΣΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ:  311

ΧΟΡΜΠΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ:  265

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ:  238

ΓΙΑΠΡΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ:  232

ΒΟΥΛΔΗ ΧΡΥΣΑ:  230

ΑΝΤΙΟΧΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ:  228

ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ:  228

ΔΕΛΔΗΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ:  214

ΜΕΤΑΞΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:  209

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ:  193

ΝΕΓΚΑ ΜΑΡΙΑΝΘΗ:  186

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ:  181

ΝΤΕΡΕΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ:  169

ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ:  162

ΕΚΤΟΣ Ο ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών δεν θα συμμετέχει ο υποψήφιος για την προεδρία του, Τάκης Παπαδόπουλος.

Σε ανάρτηση του στο facebook, εξηγεί και αναφέρει τα εξής: «Ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου, όλους όσοι στήριξαν την υποψηφιότητά μου για την θέση του Προέδρου του Συλλόγου μας και όσοι διαχρονικά στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό μου στις πολλές και δύσκολες συνδικαλιστικές μάχες που έχω δώσει.

Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν επιτυχές για μένα. Δίνω συγχαρητήρια στον νέο Πρόεδρο του ΔΣΠ και στα μέλη του ΔΣ για την εκλογή τους και τους εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο τους. Θέλω να πιστεύω ότι έδωσα με αξιοπρέπεια και με πνεύμα ενότητας έναν δύσκολο αγώνα.

Δεν επέλεξα, αλλά αντίθετα αρνήθηκα οποιαδήποτε «υποστήριξη» ή εξάρτηση από δυνάμεις εντός και εκτός του Συλλόγου μας, και στηρίχτηκα αποκλειστικά στις δικές μου δυνάμεις και στην αγάπη και το ενδιαφέρον των συναδέλφων μας που πίστεψαν στην υποψηφιότητά μου.

Νιώθω περήφανος για τον αγώνα αυτό και περισσότερο για το ότι έθεσα ψηλότερα στις προτεραιότητές μου την ενότητα του Συλλόγου μας και των μελών του και δεν «απάντησα» στις θεμιτές και αθέμιτες προκλήσεις που δέχθηκα κατά την τελευταία περίοδο. Δεν μετανιώνω. Ακόμα κι αν ξεκινούσα από την αρχή, πάλι το ίδιο θα έκανα.

Δυστυχώς, όπως με ενημέρωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ Πατρών, κατά την ερμηνεία που ο ίδιος δίνει στις διατάξεις του Κώδικα περί Δικηγόρων, απέκλεισε την συμμετοχή μου στο νέο ΔΣ και έτσι δεν θα μπορέσω την επόμενη τετραετία να εκφράσω θεσμικά με ενεργή και μάχιμη παρουσία στο ανώτερο συνδικαλιστικό μας όργανο τους συναδέλφους που με ψήφισαν και αποτελούν περίπου το ήμισυ του συνόλου των μελών μας, αλλά και γενικότερα όλους τους συναδέλφους στους οποίους όλα αυτά τα χρόνια βρισκόμουν στο πλευρό τους και αρωγός στα προβλήματά τους.

Την νομικά και ηθικά έωλη και αβάσιμη αυτή απόφαση δηλώνω ότι δεν πρόκειται να την προσβάλω με οποιονδήποτε τρόπο, αν και σφόδρα διαφωνώ μ’ αυτή, προτάσσοντας ακόμα μία φορά το συμφέρον του Συλλόγου μας και παραμερίζοντας την δική μου επιθυμία, αλλά και την επιθυμία δεκάδων μελών του ΔΣΠ, να συμμετέχω στο νέο Συμβούλιο.

Σας καλώ όλους να σταθείτε κοντά στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, να ενδιαφέρεστε για τα κοινά του Συλλόγου μας και να προτείνετε ιδέες και δράσεις που θα είναι προς το συμφέρον όλων μας. Το ίδιο θα πράξω κι εγώ, όπως έκανα άλλωστε όλα τα χρόνια που ασκώ αυτό το λειτούργημα.

Το μέλλον της Δικηγορίας, όσο κι αν σήμερα μας φαίνεται δυσοίωνο, είναι μπροστά μας και πρέπει να το διεκδικήσουμε. Πρέπει να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Σας ευχαριστώ και πάλι και σας υπόσχομαι ότι θα είμαι πάντοτε δίπλα σας σε ο,τιδήποτε χρειαστείτε».

http://tempo24.news

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο