Χρήστος Νικολάου: «Δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε Κυβέρνηση και Ε.Ε για οικονομική στήριξη»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά από την πρωτοβουλία που ανέλαβε προ ημερών, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, για την άμεση οικονομική στήριξη των χιλιάδων πληγέντων ελαιοπαραγωγών, από κοινού με τους άλλους Δημάρχους του Νομού, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, στην Αθήνα, συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ.

Παρόντος και του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας κ.Γιώργου Βεσκούκη, αναλύθηκε το πώς έχει η κατάσταση στην περιοχή  και τέθηκε επισταμένως το αίτημα έκτακτης αποζημίωσης των αγροτών, αφού ο ΕΛΓΑ δεν νομιμοποιεί ανάλογη αποζημίωση για το δάκο και τις άλλες ασθένειες στα ελαιόδεντρα.

Στην αρνητική απάντηση του  Προέδρου του ΕΛΓΑ, για «ασφαλιστική κάλυψη των ζημιών» ο κ. Νικολάου και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι της Αχαΐας, επέμειναν, τόσο στην αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις λόγω κακοκαιρίας, όσο και για την αναγκαιότητα παρέμβασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να επιληφθεί για μία έκτακτη οικονομική στήριξη των Ελλήνων καλλιεργητών.

Μετά την επαφή με την ηγεσία του ΕΛΓΑ, οι Δήμαρχοι  ζήτησαν ήδη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη, στον οποίο άλλωστε τους παρέπεμψε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ώστε να εξεταστούν τα αιτήματα των Δήμων.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος, μετά τη συνάντηση, δήλωσε:

«Η αγροτική παραγωγή έχει ήδη συρρικνωθεί και ο πρωτογενής τομέας του τόπου μας, απειλείται σοβαρά, αν οι αρμόδιοι δεν λάβουν τις αποφάσεις που πρέπει, ειδικά για το ελαιόλαδο, που αποτελεί ένα κορυφαίο τοπικό και εθνικό προϊόν.

Με διάλογο και συνεργασία όλων, δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε Κυβέρνηση και Ε.Ε, προκειμένου να διαμορφώσουν τέτοιες πολιτικές που να συνάδουν με την ανάπτυξη των καλλιεργειών, τη θωράκιση της διατροφικής ποιοτικής επάρκειας της χώρας, την ενδυνάμωση των παραγωγών της υπαίθρου και κατά συνέπεια τη στήριξη της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για όπλα, ναρκωτικά και πλαστογραφία

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Πρώτη συνεδρίαση για την Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Πελοποννήσου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Τρίτη 23 Απριλίου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, προχώρησε στην εξής δήλωση: «Η Επιτροπή αυτή ασχολείται με θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο