Πατρινό Καρναβάλι 1979 (video)

Πατρινό Καρναβάλι. Το μεγαλύτερο καρναβάλι της Ελλάδας, αλλά και από τα μεγαλύτερα σε συμμετοχή καρναβαλιστών στον κόσμο!

[iframe width=”770″ height=”508″ src=”https://www.youtube.com/embed/CtToD8uGwXA” title=”Πατρινό Καρναβάλι 1979″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen ]

Το πρώτο πλάνο μας πληροφορεί πολύχρωμα για το Καρναβάλι στις 4 Μαρτίου 1979 και μετά βλέπουμε ένα μεγάλο αγριεμένο πίθηκο να φοράει στο λαιμό μια ταμπελίτσα με τη λέξη ΕΟΤ.
Βρισκόμαστε στην καρδιά της Πάτρας και του καρναβαλιού. Στην Πλατεία Γεωργίου Α’ την Κυριακή, για τη Μεγάλη Παρέλαση. Πλήθος κόσμου και καρναβαλιστές και άρματα, σε κατάσταση αναμονής για το ξεκίνημα του μεγάλου πανηγυριού. Πλάνα κόσμου που συγκεντρώνεται στα πεζοδρόμια για να δει το μεγάλο θέαμα. Άρματα πηγαινοέρχονται, ένας αστυνόμος φυσάει τη μύτη του σε ένα μαντήλι, κίνηση μεγάλη στην οδό Κορίνθου από κόσμο που πηγαίνει προς την πλατεία.

Πλάνο από ψηλά της πλατείας των Τριών Συμμάχων με το περίφημο άνθινο ρολόι, με πλήθος κόσμου, αυτοκινήτων, κάποιων μικρών αρμάτων και στο βάθος το λιμάνι και ο μόλος. Μια μεγάλη παρέα με ρόπαλα στο χέρι προχωράει με… άγριες διαθέσεις!

Και βλέπουμε το ξεκίνημα της μεγάλης παρέλασης με την μπάντα του δήμου και ένα μεγάλο άρμα από πίσω. Ύστερα, ένα χαρακτηριστικό άρμα του 1979. Τον ξεπεσμένο αριστοκράτη. Επίσης άρμα για τα παιδιά του σωλήνα και τέλος το ανθοστόλιστο άρμα με τη βασίλισσα του καρναβαλιού.

Δημιουργός / Συλλογέας
Τριτάκης Βασίλης

AYLON PRODUCTIONS

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • VIDEO
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο