ΠΟΓΕΔΥ: «Επίθεση στον Δασάρχη Πάτρας εν ώρα υπηρεσίας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την επίθεση που δέχτηκε εν ώρα υπηρεσίας ο Δασάρχης Πάτρας καταδικάζει απερίφραστα και καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ).

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, όταν  δέχτηκε στο γραφείο του ομάδα περίπου 10 πολιτών, προκειμένου να εκφράσουν την αντίρρησή τους για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Ερύμανθο. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας ένας εξ αυτών «σημάδεψε» με αντισηπτικό υγρό τα μάτια του Δασάρχη, ο οποίος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο για να εξεταστεί από Ιατροδικαστή. Ο Εισαγγελέας διέταξε αυτεπάγγελτη δίωξη και ορίστηκε τακτική διαδικασία προανάκρισης για το περιστατικό.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΓΕΔΥ τονίζει ότι «δεν είμαστε αντίθετοι γενικά με την έκφραση διαμαρτυρίας απέναντι σε μια κυβερνητική πολιτική και πράξη, όταν κριθεί από τμήματα του λάου ότι επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στο Περιβάλλον, στα δάση, στην ίδια μας τη ζωή. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό, ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουν την αρμοδιότητα για την εκτέλεση και εφαρμογή των Νόμων που κάθε φορά ψηφίζουν οι κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανόμενης και της απόφασης της προηγούμενης και της σημερινής, που έδωσαν με Νόμο τη δυνατότητα εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε προστατευόμενες περιοχές (Natura) ακόμη και σε Εθνικούς Δρυμούς. Ενάντια σε αυτές τις κυβερνητικές επιλογές μπορούν να εκφράζονται οι κάθε φορά διαμαρτυρίες που δημιουργούν προβλήματα σε βάρος του περιβάλλοντος και όχι να ξεσπούν την αγανάκτησή τους ενάντια στις Δασικές Υπηρεσίες, που είναι υποχρεωμένες να εφαρμόσουν Νομοθετικό πλαίσιο.

Ζητάμε από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ:

Να καταδικάσει το παραπάνω πρωτοφανές περιστατικό. Να σταθεί αρωγός και υπερασπιστής κάθε συναδέλφου που βρέθηκε ή θα βρεθεί στην θέση του Δασάρχη Πάτρας, με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Να καταργήσει τους Νομούς που επιτρέπουν την εγκατάσταση ΑΠΕ σε προστατευόμενες περιοχές όπως η περίπτωση της εγκατάστασης Αιολικού Πάρκου στην περιοχή αρμοδιότητας Δασαρχείου Πατρών και στους Εθνικούς Δρυμούς της χώρας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα σε κάθε Συνάδελφο Γεωτεχνικό που βάλλεται ενώ προσπαθεί να ασκήσει τα υπηρεσιακά του καθήκοντα και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα του για άσκηση οποιουδήποτε νόμιμου μέσου για την διασφάλιση της υπηρεσιακής και ηθικής αξιοπρέπειας του».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο