Άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας

Την 02 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας σε συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς, «Άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης» έτους 2022, με την ενεργοποίηση του τοπικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Ρύπανσης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας και του σχεδίου καταπολέμησης ρύπανσης του οικείου Οργανισμού Λιμένα.

[iframe width=”900″ height=”506″ src=”https://www.youtube.com/embed/VO7Rp4I0WL4″ title=”ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Με το πέρας της άσκησης και την διευθέτηση των υλικών και μέσων καταπολέμησης της ρύπανσης, ακολούθησε αξιολόγηση της εν λόγω άσκησης από όλους τους εμπλεκομένους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο μέλλον, οι τυχόν αδυναμίες που παρουσιάστηκαν.

Το σενάριο της «Αντιμετώπισης καταπολέμησης ρύπανσης» προέβλεπε διαρροή πετρελαιοειδών καταλοίπων κατά τη διάρκεια μετάγγισης από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο της πορθμειακής γραμμής Ρίου – Αντιρρίου σε βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς καταλοίπων. Από την πραγματοποίηση της άσκησης διαπιστώθηκε η ετοιμότητα, ταχύτητα και συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων Φορέων και Υπηρεσιών (Οργανισμός Λιμένα Πατρών, ιδιωτικές εταιρείες Παραλαβής – Μεταφοράς Πετρελαιοειδών καταλοίπων και Καθαρισμού Λιμένα, ΕΚΑΒ, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το πλήρωμα του Ε/Γ – Ο/Γ «ΣΠΥΡΙΔΩΝ» Ν.Π. 12292).

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • VIDEO
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο