Στην Πάτρα η τρίτη συνάντηση του έργου CI NOVATEC

Οι τοπικές συνέργειες τουρισμού θα απασχολήσουν την τρίτη συνάντηση εργασίας του έργου CI NOVATEC-Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism Ecosystems.

Πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Ιουλίου 2019, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής, στην Πάτρα), με τη συμμετοχή όλων των εταίρων του έργου.

Στόχος του έργου είναι η εστίαση στις Τοπικές Συνέργειες Τουρισμού (Local Tourism Clusters) που αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ενίσχυσης των τοπικών οικονομιών εντός της διασυνοριακής περιοχής και αποτελούνται από Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) με γεωγραφική συγκέντρωση, που παρέχουν υπηρεσίες στον ίδιο πελάτη (ή ομάδα πελατών), δηλαδή τον επισκέπτη, αλλά μπορεί να ανήκουν σε διάφορους κλάδους όπως του τουρισμού, της δημιουργικής βιομηχανίας, της διατροφής, του εμπορίου, της αναψυχής, των μεταφορών κλπ.

Στο έργο συμμετέχουν συνολικά πέντε εταίροι με επικεφαλής την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Έλληνες εταίροι του έργου είναι επίσης το Πανεπιστήμιο Πατρών – Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και η Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ η Περιφέρεια της Πούλιας – Τμήμα Οικονομίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Εδάφους καθώς και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπάρι είναι οι δύο Ιταλοί εταίροι του έργου. Επιπλέον, συνεργαζόμενοι εταίροι είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπρίντιζι.

Η υλοποίηση του έργου CI-NOVATEC βασίζεται στην ανάπτυξη και εφαρμογή μιας καινοτόμου μεθοδολογίας, η οποία περιλαμβάνει τη συλλογή στοιχείων με βάση τις εμπειρίες από τους ίδιους τους επισκέπτες σε σχέση με τις υπηρεσίες που τους παρέχονται. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών και πολιτικών αποφάσεων προκειμένου να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία για το τοπικό οικοσύστημα του τουρισμού.

Πληροφορίες:

Μαίρη Στεργίου – Υπεύθυνη Επικοινωνίας για το έργο της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, e-mail: m.stergiou@pde.gov.gr, τηλέφωνο επικοινωνίας: +302613613625

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο