Αλλάζει όψη το Βιοτεχνικό Πάρκο της Πάτρας – Εξασφαλίστηκαν 1,8 εκατ. ευρώ για τον ηλεκτροφωτισμό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με τη χρηματοδότηση ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ διασφαλίζεται η αποπεράτωση του δικτύου οδικού ηλεκτροφωτισμού στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Πάτρας. Με απόφασή του ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης έκανε δεκτή την πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ενέταξε το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας γιατί μπορέσαμε να ανταποκριθούμε σε ένα χρόνιο αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας. Σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΒΙΟΠΑ καταγράψαμε τις πραγματικές ανάγκες με στόχο να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν σε συνθήκες σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όπως ταιριάζει στην επιχειρηματικότητα. Για την Περιφερειακή Αρχή η ενίσχυση και στήριξη της επιχειρηματικότητας παραμένουν πρωταρχικοί στόχοι», ανέφερε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Πάτρας, σήμερα είναι εγκατεστημένες πάνω από 80 επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 800 εργαζόμενους. Ο μέχρι σήμερα ο ελλιπής ηλεκτροφωτισμός του ΒΙΟΠΑ αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην αξιοποίηση των συνολικών εκτάσεων, προκαλώντας παράλληλα σημαντικά προβλήματα στην επιχειρηματικότητα.

«Από την πρώτη στιγμή που μας τέθηκε το θέμα αναζητήσαμε λύσεις Στόχος μας είναι να δώσουμε ώθηση στην υγιή επιχειρηματικότητα, να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις και να ενισχύσουμε το βαθμό ασφάλειας της περιοχής ώστε να καταστεί το ΒΙΟΠΑ ένα σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο», υπογράμμισε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας.

Για την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο ΒΙΟΠΑ Γλαύκου θα γίνουν εργασίες που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση και σύνδεση των ηλεκτρικών καλωδίων, των επίστυλων φωτιστικών, των υπαίθριων πινάκων ηλεκτρικής τροφοδοσίας (πίλαρ) καθώς και την εγκατάσταση συστήματος απομακρυσμένης κεντρικής διαχείρισης. Προβλέπεται η τοποθέτηση περίπου 20 χλμ. καλωδίων, 320 επίστυλων φωτιστικών οδικού φωτισμού με βραχίονα και 13 υπαίθριων πινάκων τροφοδοσίας.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφαλούς εργασίας και κυκλοφορίας των επαγγελματιών, των εργαζομένων και των επισκεπτών της περιοχής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο