Έκθεση: «Ο φεμινισμός τα χρόνια της Μεταπολίτευσης» | Πάτρα, 16 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου 2019

«Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις» είναι ο τίτλος της έκθεσης που μεταφέρουν στην Πάτρα το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πάτρας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας/Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας και τη Γυναικεία Συλλογικότητα Πάτρας.

Η έκθεση που θα φιλοξενηθεί από τις 16 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου 2019 στην Αγορά Αργύρη, αναφέρεται στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, μια σημαντική εποχή για το γυναικείο κίνημα που έκανε αισθητή την παρουσία του με μια σειρά από δράσεις και διεκδικήσεις, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στις κοινωνικές εξελίξεις αναφορικά με τα φύλα.

Φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια, βιβλία και περιοδικά αναπαριστούν τα γυναικεία κινήματα εκείνης της εποχής, παρουσιάζοντας τις συλλογικότητες, τις ιδέες, τις διεκδικήσεις και τη δράση τους. Τα εκθέματα έχουν παρουσιαστεί ήδη με μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και στην Αντίκυρα Βοιωτίας.

afisa feminismos patra

Τα εγκαίνια στην Πάτρα θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:30.

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη στο κοινό και θα λειτουργεί καθημερινά από 9:00 έως14:00 και από 17:00 έως 21:00.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο