"Γιορτή Ζωής" την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Νικολάου Σαραβαλίου στην Πάτρα

Φεβρουαρίου 21, 2019
Επιστημονική εκδήλωση με τίτλο: «Γιορτή Ζωής» διοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «η Μάχη του Σαραβαλίου της 9ης Μαρτίου 1822» την προσεχή Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, στις 5.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Νικολάου του Σαραβαλίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών) «Χάρισε Ζωή», του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και τη στήριξη της «Φλόγας» (Σύλλογος Γονιών παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια).

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει ενημέρωση του κοινού από γιατρούς του ΚΕΔΜΟΠ για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, ενώ θα γίνουν και εγγραφές νέων δοτών.

Κύρια ομιλήτρια θα είναι η ιατρός αιματολόγος, Α' επιμελήτρια της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Μαρία Λίγκα. Θα παραβρεθούν επίσης και θα απευθύνουν χαιρετισμό η πρόεδρος και εκπρόσωπος του Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Βασιλική Αγγελάκη και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» Τασία Παπαϊωάννου.

afisa giorti zois

Δεκατέσσερις κορυφαίοι αθλητές της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν διακριθεί τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο θα συμμετέχουν, ως εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών. Οι αθλητές θα βραβευτούν όχι μόνο για την αγωνιστική τους διάκριση και τις επιδόσεις τους, αλλά και για τη προσπάθειά τους να παρακινήσουν τον κόσμο, ώστε να ακολουθήσει το παράδειγμά τους.

Την ημερίδα, την οποία θα συντονίσει η δημοσιογράφος Λίνα Μπάστα, θα πλαισιώσουν με όμορφες μελωδίες τα μέλη του Συνόλου Μουσικής Δημιουργίας «Ευήκοον Μέλος».

logofootermedia