Νέα σύσκεψη για τη διαμόρφωση του προκαταρκτικού σχεδίου αξιοποίησης του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλου»

Τα μέλη της Ομάδας Διοίκησης Έργου και ο Τεχνικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δήμο Πατρέων την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 και συναντήθηκαν με την αντίστοιχη Ομάδα Εργασίας του Δήμου με την οποία συνεργάστηκαν για την αξιοποίηση του παλαιού εργοστασίου «Λαδόπουλου».

Στη συνάντηση καταγράφηκε η υπάρχουσα κατάσταση, τέθηκαν τα δεδομένα και συζητήθηκαν οι απαιτήσεις του Δήμου Πατρέων σε σχέση με τις χρήσεις που έχουν προταθεί να αναπτυχθούν εντός του συγκροτήματος. Παράλληλα εξετάστηκαν πιθανές εναλλακτικές λύσεις ως προς τη διαμόρφωση των υφιστάμενων κτιρίων, δεδομένου ότι το πρώην Εργοστάσιο «Λαδόπουλου» αποτελείται από συγκρότημα 13 κτιρίων, το συνολικό εμβαδό των οποίων ανέρχεται σε περίπου 44.500 τ.μ., ενώ η έκταση του χώρου υπερβαίνει τα 48.000 τ.μ.

sxedio ladopoulos

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τις κατευθύνσεις που δόθηκαν προς τη μελετητική ομάδα, προκειμένου το επόμενο διάστημα ο Τεχνικός Σύμβουλος να καταθέσει τις προτάσεις του για το Προκαταρκτικό Σχέδιο Γενικής Διάταξης (Master Plan), πιθανές πηγές χρηματοδότησης και χρονοδιαγράμματα. Τα νέα στοιχεία θα αξιολογηθούν αντιστοίχως από τους φορείς και αφού διαμορφωθεί το οριστικό Σχέδιο για το «Λαδόπουλο», θα ακολουθήσει η εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας – βιωσιμότητας που απαιτείται για να ενταχθεί το έργο στα ανάλογα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησαν τα μέλη της Ομάδας Διοίκησης Έργου Βαγγέλης Καραχάλιος και Χριστίνα Γεωργοπούλου, οι οποίοι μαζί με τους εκπροσώπους του Τεχνικού Συμβούλου Πέλλυ Τσεκούρα και Μαρία Κουκούτση είχαν συνεργασία με τους Αντιδημάρχους Πολεοδομικού Σχεδιασμού Παύλο Στάμο, Αρχιτεκτονικού Έργου – Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Χρήστο Κορδά, την Διευθύντρια Αρχιτεκτονικού Έργου Δήμου Πατρέων Ελένη Αλεξοπούλου και τον πολιτικό μηχανικό του Δήμου Πατρέων Δημήτρη Νικολάου.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia

© 2017 pna.gr. All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr