Πρώτη συνάντηση για την ανέγερση νέου κτιρίου του 10ου Γενικού Λυκείου Πατρών

Τα στεγαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το 10ο Γενικό Λύκειο της Πάτρας -που βρίσκεται στην περιοχή των Ιτεών- και η ανέγερση νέου κτιρίου αποτέλεσαν αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019, υπό τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

«Ως Περιφέρεια μέχρι σήμερα έχουμε χρηματοδοτήσει την ανέγερση 30 σχολικών συγκροτημάτων στη Δυτική Ελλάδα, εκ των οποίων τα 12 βρίσκονται στην Αχαΐα. Σε συνεργασία με τους Δήμους έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε χρόνια προβλήματα και να ανταποκριθούμε στο σύνολο των αιτημάτων που μας τέθηκαν από το 2011», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, επισημαίνοντας ότι και για την περίπτωση του 10ου ΓΕΛ Πάτρας θα διερευνηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να αναζητηθούν και να εξασφαλιστούν οι πόροι για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα, αποσαφηνίστηκε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει την ετοιμότητα να εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση, αλλά χρειάζεται να προηγηθούν ορισμένες αναγκαίες διαδικασίες για την ωρίμανση του έργου -στις οποίες εμπλέκεται και το Υπουργείο Παιδείας- με αφετηρία την εκπόνηση μελέτης ώστε να προσδιοριστεί το ακριβές ύψος της δαπάνης.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση από τους εκπροσώπους του Δήμου Πατρέων, ο Δήμος, ως αρμόδιος φορέας για τη σχολική στέγη, έχει ήδη απευθυνθεί τόσο στο Υπουργείο Παιδείας, όσο και στον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού κράτους για όλες τις δημόσιες Κτιριακές Υποδομές (ΚτΥπΑΕ) και αναμένει τις επόμενες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν εκ μέρους τους,  καθιστώντας σαφές ότι είναι απαραίτητη η ανέγερση νέου συγκροτήματος.

sinandisi 10 gel patron

Αποφασίστηκε, επίσης, να συνεχιστεί η συνεργασία και να ακολουθήσει νέα συνάντηση κατά την οποία θα αναλυθούν όλες οι εξελίξεις, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πατρέων Νίκος Τσιμογιάννης, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άλκηστις Σταθοπούλου, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αχαΐας Σπυρίδων Ψαρράς, εκπρόσωποι του Συλλόγου Διδασκόντων, όπως επίσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου ΓΕΛ Πάτρας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο