Συνάντηση για το νέο Διοικητήριο της Αστυνομίας στην Πάτρα είχαν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ με τον Απ. Κατσιφάρα

Νοεμβρίου 23, 2018
Τα βήματα που θ’ ακολουθηθούν απ’ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Ελληνική Αστυνομία για την ανέγερση του νέου Διοικητηρίου της ΕΛ.Α.Σ. στην Πάτρα, σε χώρο που έχει επιλεγεί στην αρχή της Μίνι Περιμετρικής οδού στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, συμφώνησαν σήμερα Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας οι κ.κ. Κατσιφάρας και Ανδρικόπουλος αναφέρθηκαν κατ’ αρχάς στην ανάγκη μετεγκατάστασης των Υπηρεσιών της Αστυνομίας και υπογράμμισαν ότι κοινή επιδίωξη και βούληση είναι η κατασκευή ενός νέου κτιρίου που θα διευκολύνει το έργο των αστυνομικών Υπηρεσιών αλλά και τους πολίτες στις συναλλαγές τους με την Αστυνομία.

Πρόθεση των δυο πλευρών είναι να δρομολογηθεί η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Δήμου Πατρέων και Ελληνικής Αστυνομίας και να εκπονηθεί προμελέτη για την καλή προετοιμασία του έργου. Την προμελέτη θ’ αναλάβουν να εκπονήσουν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με την συνδρομή του Δήμου Πατρέων και της ΕΛ.ΑΣ.

«Θεωρούμε ότι είναι ένα έργο απολύτως αναγκαίο για την τοπική Αστυνομία καθώς όλοι έχουμε γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν στο σημερινό Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού, το οποίο δεν καλύπτει πια το σύνολο των αναγκών. Επιπλέον, με την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου θ’ αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά μια ιδιαίτερα βεβαρημένη περιοχή στο κέντρο της Πάτρας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας.

Όλος ο σχεδιασμός που συμφωνήθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης θα τεθεί υπόψη της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, σε συνάντηση που θα έχει σύντομα μαζί της ο κ. Ανδρικόπουλος. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν και θ’ ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα απ’ την κ. Γεροβασίλη.

Στο μεταξύ, ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα είναι ενεργή πρόσκληση απ’ την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ώστε να κατατεθούν προτάσεις για την ενίσχυση του εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ., με νέα οχήματα, μοτοσικλέτες και άλλο εξοπλισμό.

Να σημειωθεί ακόμα ότι ο Περιφερειάρχης ζήτησε απ’ τον κ. Ανδρικόπουλο την συνδρομή της Αστυνομίας σε δυο κατευθύνσεις:

-Πρώτον, στην ένταση της αστυνόμευσης στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου και έως τα νότια όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, έως ότου ολοκληρωθεί το έργο ανακατασκευής του δρόμου.

-Δεύτερον, πυκνότερη παρουσία της Τροχαίας, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής, στην διασταύρωση της πλατείας Ταμπαχάνων με την Μίνι Περιμετρική της Πάτρας, έως ότου αξιολογηθούν τα κυκλοφοριακά δεδομένα και υπάρξουν αλλαγές στη διαχείριση της κυκλοφορίας.

katsifaras arxigos elas

Στην συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, o Διευθυντής Τεχνικής Υποστήριξης ΕΛΑΣ – Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, ο Διευθυντής Οικονομοτεχνικών της ΕΛΑΣ – Ταξίαρχος Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος - Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας - Ταξίαρχος Βασίλης Τσούρας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών Ανδρέας Τσαπικούνης, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου, ο Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας και η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδας 2014-2020» Άλκηστις Σταθοπούλου.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 05 Ιουλ

  ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Σούτσου Αλεξάνδρου 2Β

  08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710230667

 • 05 Ιουλ

  ΜΕΡΟΛΑ Α. - ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ Μ.

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Νοταρά 78

  08:00 - 14:00 & 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741025806

 • 05 Ιουλ

  ΑΡΦΑΝΗ ΜΑΡΙΑ

  ΣΠΑΡΤΗ | Κλεομβρότου 13

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2731081271

 • 05 Ιουλ

  ΓΟΥΡΔΕΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Μητροπέτροβα 6

  08:00-14:00 17:30-08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2721020931

 • 05 Ιουλ

  ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Β. - ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ Γ.

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Πότη 1 & Ασκληπιού

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2752027615

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia