Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης στο Λιμάνι της Πάτρας

Ιουνίου 01, 2018
Το πρώτο από τα τέσσερα Γραφεία Τουριστικής Πληροφόρησης που δημιουργούνται στις αντίστοιχες πύλες εισόδου της Δυτικής Ελλάδας, λειτουργεί από σήμερα Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 στο Νότιο Λιμάνι της Πάτρας, σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον ΟΛΠΑ, εντός του σταθμού υποδοχής.

Απ. Κατσιφάρας: «Χτίζουμε μέρα με τη μέρα μια νέα τουριστική, ανταγωνιστική ταυτότητα για τη Δυτική Ελλάδα».

«Υποδεχόμαστε τη φετινή τουριστική σαιζόν με ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό για τον τουρισμό, με στόχο η  Δυτική Ελλάδα να αποτελέσει έναν διακριτό προορισμό. Χτίζουμε μέρα με τη μέρα μια νέα τουριστική, ανταγωνιστική ταυτότητα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι οι συνεργασίες αποδίδουν καρπούς και στον τομέα του τουρισμού: «Συνεργαστήκαμε με τον ΟΛΠΑ. Εργαστήκαμε μεθοδικά και θέτουμε σε λειτουργία το πρώτο Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης, στο Λιμάνι της Πάτρας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης θυμίζοντας ότι πρόκειται να λειτουργήσουν ακόμη τρία Γραφεία στο Λιμάνι του Κατακόλου και στα αεροδρόμια Αράξου και Ακτίου.

Ο κ. Κατσιφάρας ευχαρίστησε τον ΟΛΠΑ για την αποτελεσματική συνεργασία, όπως και την Ολυμπία Λόη στέλεχος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Π.Ε Αχαϊας που επιμελήθηκε τη διαμόρφωση του ελκυστικού και λειτουργικού Γραφείου Τουριστικής Πληροφόρησης.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας αναφέρθηκε στα  ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που διαθέτει η Δυτική Ελλάδα και στα ενθαρρυντικά μηνύματα που καταφθάνουν στις πύλες εισόδου για  αύξηση της επισκεψιμότητας. Σε αυτήν την κατεύθυνση εντάσσεται κι η ευρωπαϊκή διάκριση που κατέκτησε η Πάτρα ως  Ευρωπαϊκός Προορισμός Αριστείας, στο πλαίσιο του διαγωνισμού EDEN που είχε θέμα τον Πολιτιστικό Προορισμό.

katsif4545

 «Είμαστε αισιόδοξοι ότι από φέτος κιόλας θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλλουμε ως Περιφέρεια να χτίσουμε ένα  σταθερό τουριστικό ρεύμα για την περιοχή μας  με την προϋπόθεση πάντα της συνεργασίας και της συνεννόησης, προκειμένου να ενώσουμε τις αστείρευτες δυνάμεις του τόπου μας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει πλούσιους τουριστικούς πόρους και σημαντικό δυναμικό περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης» ανέφερε ο κ. Καρπέτας.

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν ανοδικές τάσεις στην επισκεψιμότητα εξέφρασε  από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές, ο οποίος πρόσθεσε: «Το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης  ήταν απολύτως αναγκαίο για να προβληθεί το ιδιαίτερα ελκυστικό προϊόν της περιοχής μας» είπε, τονίζοντας ότι το Λιμάνι της Πάτρας παραμένει κύρια πύλη της χώρας προς την Κεντρική Ευρώπη, καθώς διέρχονται περίπου 600.000 επιβάτες ετησίως.

Το Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης που λειτουργεί στο Νότιο Λιμάνι της Πάτρας  διαθέτει πλούσιο έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό για τη Δυτική Ελλάδα, με πολυγλωσσική υποστήριξη. Παρέχει πληροφορίες και πρακτικές οδηγίες προς τους επισκέπτες. Λειτουργεί ως «τράπεζα πληροφοριών», από την οποία  ο  επισκέπτης μπορεί να αντλεί στοιχεία για, τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Η έναρξη λειτουργίας  του Γραφείου Τουριστικής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνδυάστηκε με γαστρονομική εκδήλωση από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Ποιοι παρευρέθηκαν

Στην εκδήλωση – παρουσίαση παρευρέθηκαν ακόμη ο Αντιπερφερειάρχης Π.Ε Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παναγιώτης Λαλιώτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Τρύφων Φωτόπουλος, η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου,  ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ Βασίλης Αϊβαλής, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πάτρας Δρόσος Ρεϊζης, εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιριών και παράγοντες του τουριστικού κλάδου.

Τελευταία τροποποίηση στις 1 Ιουνίου 2018 %13:%Ιουν

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 23 Μάι

  ΜΠΑΡΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Κολιάτσου 46

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741072750

 • 23 Μάι

  ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Πλ. Κολοκοτρώνη Θεοδώρου 26

  08:30 - 08:30 (Επ.), τηλ.: 2710233911

 • 23 Μάι

  ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΩΡΑΙΑ

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Αριστομένους 51

  08:00 - 14:00  17:30 - 08:00  (Επόμ.), τηλ.: 2721021214

 • 23 Μάι

  ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

  ΣΠΑΡΤΗ | Λυκούργου 108

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2731026271

 • 23 Μάι

  ΣΠΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Βαρβάκη 6

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2752022165

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia