Πάτρα: Κι άλλα μέτρα στο λιμάνι – Φτιάχνουν “τάφρο” δίπλα στον εξωτερικό φράχτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια ακόμη προσπάθεια απώθησης μεταναστών πραγματοποιείται στο λιμάνι της Πάτρας.

Μετά τους φράχτες που ετοιμάζονται γύρω από την ζώνη ISPS τώρα αποφάσισαν να “δυσκολέψουν” και την είσοδο των μεταναστών από την εξωτερική περίφραξη.

Στην “ρίζα” των κάγκελων σκάβουν έναν τάφρο με αποτέλεσμα αν κάποιος πηδήξει από έξω προς τα μέσα θα βρεθεί μέσα σε αυτή την γούβα. Πρόκειται για πάνω από 3 μέτρα “εμπόδιο” με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ δύσκολη η είσοδος των παράνομων μεταναστών στον χώρο του λιμένα.

Ο ΟΛΠΑ συνεχίζει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευθεί το λιμάνι από τους μετανάστες. Μπορεί η επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας να απομάκρυνε πάνω από 600 μετανάστες από την Αχαική πρωτεύουσα ωστόσο ο ίδιος ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Βίτσας παραδέχτηκε οτι νέοι μετανάστες προσπαθούν να φτάσουν στην Πάτρα.

Μέχρι και σήμερα φυλάσσονται τα κτίρια του Λαδοπουλου και της ΑΒΕΞ από την αστυνομία γι αυτό και δεν έχουν μπει μετανάστες στο εσωτερικό. Ωστόσο αναζητούν νέους χώρους όπως στα βαγόνια του ΟΣΕ στον Άγιο Ανδρέα ή σε εγκαταλελλειμένα κτίρια απέναντι από το λιμάνι.

tempo24.news

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο