Πάτρα: Βάζουν πλωτά φράγματα, με ειδικά δίχτυα, για να γλιτώσουν από τις μέδουσες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλωτά φράγματα από δίχτυα σκέφτονται να βάλουν αρκετοί καταστηματάρχες εστίασης, στα παραθαλάσσια καταστήματα γύρω από την Πάτρα, προκειμένου να προστατεύουν τους πελάτες τους από τις μέδουσες.

Οι τσούχτρες και οι μέδουσες πρόκειται να κάνουν και αυτό το καλοκαίρι την εμφάνιση τους και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα απαλλαγούν οι παραλίες της περιοχής από αυτές. Οι επαγγελματίες μέσω του ΣΚΕΑΝΑ ήδη έχουν καταθέσει σχετική πρόταση που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή πλωτών φραγμάτων από ειδικά δίχτυα.

Όμως επειδή είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει η πολιτεία να χρηματοδοτήσει το μέτρο, κάποιοι επαγγελματίες σκέφτονται από μόνοι τους να προχωρήσουν στην κατασκευή τους, μιλώντας μάλιστα με ειδικούς για το όλο θέμα.

Τα δίχτυα αυτά προβλέπονται να τοποθετηθούν μετά την σχετική τροπολογία που έγινε το περασμένο καλοκαίρι και την ένταξη του Πατραϊκού και του Κορινθιακού στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών “Natura”.

Mε την τροπολογία αυτή δίνεται η δυνατότητα στα καταστήματα να σχηματίσουν ζώνες προστασίας, στις θαλάσσιες περιοχές μπροστά από τα μαγαζιά τους και έτσι να γλιτώσουν τους λουόμενους πελάτες από τα τσιμπήματα της τσούχτρας.

Οι επαγγελματίες, άλλωστε, γνωρίζοντας ότι κόστισαν αρκετά το περασμένο καλοκαίρι στον τζίρο των καταστημάτων τους οι μέδουσες και οι τσούχτρες είναι αποφασισμένοι να κάνουν κάτι, ξέροντας ότι αν δεν υπάρξει κάποιο μέτρο θα πάθουν ακόμα μεγαλύτερες ζημιές.

Ήδη επιχειρηματίας έχει αναθέσει σε μηχανικό την τοποθέτηση προστατευτικών διχτυών για κατάστημα που λειτουργεί κοντά στην περιοχή του Ρίου. Τα ειδικά δίχτυα θα μπουν σε ένα μικρό μήκος της παραλιακής ζώνης όπου η επιχείρηση έχει προχωρήσει σε ενοικίαση του αιγιαλού.

Όπως λένε πάντως αρκετοί επαγγελματίες το μέτρο δεν εξασφαλίζει απαραίτητα την προστασία των λουόμενων, όμως δείχνουν διατεθειμένοι να πάρουν το ρίσκο και να αναλάβουν το κόστος από το φετινό καλοκαίρι, ελπίζοντας ότι έτσι θα αντιμετωπίσουν την αναδουλειά στα μαγαζιά τους.

Ρεπορτάζ: www.patrasevents.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

Δώρο Πάσχα: Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή

Έως την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, θα πρέπει...

Συνελήφθησαν 43 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Τρίπολης

Την Κυριακή 21/04/2024 λόγω επειγουσών εργασιών συντήρησης του δικτύου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο