Στόχος των διοργανωτών είναι να περιληφθούν στο επιστημονικό μας πρόγραμμα κλινικά φροντιστήρια, στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις, ιατρικά debates και επιλεγμένα workshops. Η συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων με μεγάλη κλινική εμπειρία και αξιοσημείωτο ερευνητικό έργο από όλα τα Πανεπιστημιακά και Ιατρικά Ιδρύματα της χώρας μας, θα προσφέρει μια πρωτόγνωρη τριήμερη εκπαιδευτική εμπειρία στους φοιτητές της Ιατρικής και των άλλων σχολών Υγείας.

Το συνέδριο θά πραγματοποιηθεί στις 23 με 25 Μαρτίου στην Πάτρα στο ξενοδοχείο Astir.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

«Έπειτα από την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικών Σχολών στις 5-6 Απριλίου 2014, στην πόλη της Λάρισας, βούληση μας είναι να κάνουμε εκ νέου θεσμό την εκδήλωση αυτή, ώστε να αποτελέσει σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων των φοιτητών και φοιτητριών της Ιατρικής Επιστήμης.

Στόχος μας είναι να περιληφθούν στο επιστημονικό μας πρόγραμμα κλινικά φροντιστήρια, στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις, ιατρικά debates και επιλεγμένα workshops. Η συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων με μεγάλη κλινική εμπειρία και αξιοσημείωτο ερευνητικό έργο από όλα τα Πανεπιστημιακά και Ιατρικά Ιδρύματα της χώρας μας, θα προσφέρει μια πρωτόγνωρη τριήμερη εκπαιδευτική εμπειρία στους φοιτητές της Ιατρικής και των άλλων σχολών Υγείας.

Την ευθύνη της διοργάνωσης του Συνεδρίου έχουν οι πρόεδροι των Συλλόγων Φοιτητών των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας, Κρήτης, Πατρών, κ.κ. Αγγελική Κολτσίδα, Ιωάννης Νικολακάκης και Κωνσταντίνος Γκιάλας, αντίστοιχα, ενώ πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής κ. Δημήτριος Καρδαμάκης.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι στο φετινό συνέδριο (2ο ΣΦΙΣ), πραγματοποιείται υπό την Επιστημονική Αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών, του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, της Ελληνικής Εταιρείας Γηριατρικής Ογκολογίας, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.

Το συνέδριο απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής, συναφών επιστημών υγείας, συνεργαζόμενων με τον Ιατρικό Τομέα σχολών (π.χ. νομική και πολυτεχνείο) καθώς και μεταπτυχιακούς/διδακτορικούς φοιτητές, νέους ιατρούς και νέους επαγγελματίες των Επιστημών Υγείας και των Θετικών Επιστημών.

Σας προσκαλούμε όλους σε ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό τριήμερο, σε ένα συνέδριο εντελώς διαφορετικό από τα άλλα - μια μεγάλη επιστημονική γιορτή της νέας γενιάς των επιστημόνων από την Ελλάδα και την Ευρώπη».


Το ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ, αποτελεί μια πρωτοβουλία των Προέδρων των Φοιτητικών Συλλόγων των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας, Κρήτης και Πατρών, το οποίο προσδοκούμε να αποτελέσει σημείο συνάντησης των φοιτητών και των φοιτητριών της Ιατρικής Επιστήμης.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρακολούθηση των τελευταίων εξελίξεων, η περαιτέρω διερεύνηση των γνώσεων μας, μέσω της παρουσίασης των τελευταίων επιστημονικών μελετών, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 06 Ιουλ

  ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Καλαμάτας 5

  08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710241560

 • 06 Ιουλ

  ΜΠΕΣΣΗ Ε. - ΜΠΕΣΣΗ Β.

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Ναυαρίνου 29

  08:00 - 14:00 & 17:30 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2721082575

 • 06 Ιουλ

  ΚΛΕΠΕΤΣΑΝΗ ΖΩΗ

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Εθνικής Αντιστάσεως 23

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741022515

 • 06 Ιουλ

  ΒΑΒΑΡΟΥΤΣΟΣ Γ. - ΒΑΒΑΡΟΥΤΣΟΣ Ι.

  ΣΠΑΡΤΗ | Λυκούργου 107Α

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2731024060

 • 06 Ιουλ

  ΣΠΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Βαρβάκη 6

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2752022165

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia