Δήμος Καλαβρύτων: Διαρκής διάλογος για τα επόμενα βήματα στον Τουρισμό.

Απριλίου 15, 2022
Ως μια απ’ τις καλύτερες χειμερινές τουριστικές σαιζόν των τελευταίων δεκαετιών για τον Δήμο Καλαβρύτων -αν όχι η καλύτερη- χαρακτηρίστηκε η φετινή, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που συνεκλήθη το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στο «Πέτρινο» κτίριο, υπό την προεδρία του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού Λεωνίδα Βασιλόπουλου και με την συμμετοχή του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι επιχειρηματικών Ενώσεων, Συλλόγων και φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού.

Πέραν του απολογισμού για τη σαιζόν που πέρασε, η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως σε προτάσεις ή πιθανές δράσεις που θα επιμηκύνουν τις περιόδους τουριστικής αιχμής για το Δήμο Καλαβρύτων καθώς και σε συνέργειες μεταξύ των τοπικών επιχειρήσεων και του Δήμου που θα συντείνουν προς αυτό το σκοπό. Επισημάνθηκε δε, ότι στόχος της περιοχής θα πρέπει να είναι η καλή φετινή χρονιά ν’ αποτελέσει βάση κι αφετηρία ώστε ν’ ακολουθήσουν και τα επόμενα χρόνια αντίστοιχες ή και καλύτερες σαιζόν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμμετοχή των φορέων της περιοχής, του εμπορικού κόσμου, αλλά και των πολιτών με προτάσεις, απόψεις και ιδέες, σε έναν διαρκή διάλογο όλων των εμπλεκομένων πλευρών. Κάθε πρόταση, ιδέα ή γνώμη μπορεί ήδη να κατατίθεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώστε να συνυπολογίζεται σε κάθε απόφαση για μελλοντικές στοχευμένες δράσεις, πάντα με γνώμονα την βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η συζήτηση επεκτάθηκε και στο νέο τουριστικό ιστότοπο του Δήμου Καλαβρύτων discoverkalavrita.gr ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε πιλοτική λειτουργία, αποτελώντας την πιο ολοκληρωμένη βάση διαδικτυακής τουριστικής προβολής της περιοχής. Σύμφωνη δε ήταν η γνώμη όλων όσοι συμμετείχαν στην σύσκεψη ότι το discoverkalavrita.gr, πέραν των επιμέρους ιστοσελίδων φορέων και ιδιωτών, θα πρέπει ν’ αποτελέσει το πρώτο και πιο βασικό μέσο τουριστικής προβολής της περιοχής Καλαβρύτων, εμπλουτιζόμενο διαρκώς σε περιεχόμενο και δυνατότητες.

«Φέτος το πρόσημο ήταν πολύ θετικό για την τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια του χειμώνα στο Δήμο Καλαβρύτων. Μια χρονιά όπου ο πήχης ανέβηκε ψηλά και όπου δικό μας χρέος, χρέος όλων μας, είναι τα επόμενα χρόνια ν’ ανέβει ακόμα ψηλότερα», ανέφερε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος. Κοινή δε, διαπίστωση όλων ήταν ότι «η καλή φετινή χρονιά δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση επανάπαυση αλλά εγρήγορση και ακόμα υψηλότερους στόχους» ειδικά τώρα που οι συνθήκες -όπως διαμορφώνονται διεθνώς αλλά και στη χώρα μας- δεν είναι οι πλέον ευοίωνες.

Στη σύσκεψη μετείχαν ,
Από την Ένωση Ξενοδόχων & Τουριστών Καταλυμάτων Καλαβρύτων ,
Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, Πρόεδρος
Βλάσσης Δαφαλιάς, Αντιπρόεδρος
Σούλα Σαμαρτζοπούλου, Γ. Γραμματέας
Ρούλα Σαμαρτζοπούλου, Ταμίας
Νίκος Μιχαλόπουλος, Μέλος
Από το εμπορικό και επιχειρηματικό δίκτυο Καλαβρύτων ¨Αζάνες¨
Ηλίας Ερμείδης, Πρόεδρος
Μάριος Φράγκος, Γ. Γραμματέας
Κωνσταντίνος Κακαβάς, Μέλος
Ο Δ/ντης της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.-Σπήλαιο Λιμνών Καστριών , Ζησιμόπουλος Αθανάσιος
Ο Δ/ντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων «Πάνος Πόλκας», Αλέξης Άγριος και
Το μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Θεοδόσης Παναγόπουλος.

logofootermedia