Καλάβρυτα: Έγινε εξουδετέρωση όλμου Β΄ παγκοσμίου πολέμου!

Απριλίου 27, 2021
Ο όλμος που ήταν σε άριστη κατάσταση βρέθηκε σε αρκετά δύσβατο σημείο.

Μονάδα εξουδετέρωσης του Στρατού βρέθηκε σήμερα στα Καλάβρυτα, για να εξουδετερώσει στρατιωτικό όλμο του Β΄παγκοσμίου πολέμου που βρέθηκε χθες το μεσημέρι σε δύσβατο σημείο κοντά στην διασταύρωση Κερπινής.

Ο όλμος που ήταν σε άριστη κατάσταση βρέθηκε σε αρκετά δύσβατο σημείο από Καλάβρυτα προς Μέγα Σπήλαιο, δεξιά λίγο μετά από την διασταύρωση της Κερπινής, από τους Κώστα Κοτσορώνη και Γιώργο Γουρζέλα, οι οποίοι και ειδοποίησαν το Αστυνομικό τμήμα Καλαβρύτων. Στο σημείο έσπευσαν άντρες του Α.Τ. και της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Υποδιεύθυνσης

Ασφαλείας Πατρών ενημερώνοντας την μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών του Στρατού και φυλάσσοντας της περιοχή μέχρι σήμερα που ανέλαβε ο στρατός για την εξουδετέρωσή του. Η ειδικοί του στρατού μετέφεραν με όλες τις προβλεπόμενες προφυλάξεις στο παλιό νταμάρι κοντά στην διασταύρωση Κερπινής, όπου και πραγματοποίησαν με ασφάλεια ελεγχόμενη έκρηξη.

Ο όλμος ήταν αγγλικής κατασκευής του 1941 και πιθανότατα να ήταν εκεί από την μάχη της Κερπινής μεταξύ ανταρτών και Γερμανών, τον Οκτώβριο του 1943, όπου οι αντάρτες καθήλωσαν τους Γερμανούς και αιχμαλώτισαν τον λόχο 5-749 της 117 Μεραρχίας Ορεινών καταδρομών με επικεφαλής τον αυστριακό λοχαγό Σόμπερ.

Πηγή;kalavrytanews

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia