Παραδόθηκε στον Δήμο Καλαβρύτων ο Βιολογικός Καθαρισμός - Έργο 12 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Δεκεμβρίου 20, 2018
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 η διοικητική παράδοση του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαβρύτων από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. Η πράξη σηματοδοτεί την αποπεράτωση του έργου που εκτελέστηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και αποδόθηκε για χρήση στο Δήμο Καλαβρύτων.

«Για μία ακόμη φορά αποδεικνύουμε στην πράξη ότι οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης μπορούν να συνεργάζονται αρμονικά και να φέρνουν θετικά αποτελέσματα, υλοποιώντας έργα χρήσιμα στους πολίτες. Αποδίδουμε στο Δήμο Καλαβρύτων ένα σύγχρονο έργο περιβαλλοντικού χαρακτήρα, που συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του τουριστικού προϊόντος μιας περιοχής που αποτελεί  ξεχωριστό τουριστικό προορισμό. Μιας περιοχής που λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας της δέχεται μεγάλο φορτίο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

viologikos katharismos kalavrita

Συνεχίζοντας, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός Καλαβρύτων κατασκευάστηκε με τις τελευταίες προδιαγραφές, με στόχο να καλύψει και τις μελλοντικές ανάγκες που αναμένεται να αυξηθούν μετά την υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, πόροι που εξασφαλίστηκαν για την αναβάθμιση και επέκταση του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Παράλληλα ο κ. Κατσιφάρας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που υλοποίησαν το έργο. Τόνισε πως πίστεψαν και στήριξαν την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο ΕΠΕΡΑΑ), με ποσό 12 εκατ. ευρώ.

viologikos katharismos kalavrita katsifaras

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς θύμισε ότι πρόκειται για έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της πόλης των Καλαβρύτων. Ένα έργο το οποίο προστατεύει το φυσικό περιβάλλον και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την άριστη συνεργασία που υπήρξε ώστε ο Βιολογικός Καθαρισμός Καλαβρύτων να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει. Όπως εξήγησε το σύνολο του έργου περιλαμβάνει το δίκτυο αποχέτευσης της πόλης (17 περίπου χλμ.) και τη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων.

logofootermedia