Στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο των Καλαβρύτων παραβρέθηκε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τελιγιορίδου

Στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο των Καλαβρύτων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στα Καλάβρυτα, παραβρέθηκε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία κατά την τοποθέτησή της  ενημέρωσε για τους στόχους του ΥΠΑΑΤ που είναι:

  • Για ποιοτικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας με ταυτότητα, και χτύπημα των ελληνοποιήσεων

  • Για την οργάνωση του δικτύου της αλυσίδας των τροφίμων και η προώθηση της εξωστρέφειας

  • Για την εκπαίδευση και την καινοτομία που θα στηρίζει τα συνεργατικά σχήματα και τους νέους αγρότες

  • Για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών μέσω εργαλείων όπως η ψηφιακή γεωργία

Η κ. Τελιγιορίδου κατέληξε κατά την ομιλία της ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα περνά μέσα από τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της ανάπτυξης, σε μια δίκαιη κατεύθυνση, Είναι αναγκαίο όμως η συνεννόηση όλων των δυνάμεων για να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Η κ. Τελιγιορίδου τόνισε ότι οι πόρτες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι ανοιχτές για όλους τους φορείς. «Είναι το δικό σας Υπουργείο» κατέληξε.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως στα Καλάβρυτα η κ. Τελιγιορίδου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Σατολιά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παπαδόπουλο, για την ανάπτυξη του Συνεταιρισμού.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου η κ. Τελιγιορίδου συναντήθηκε με το ΓΕΩΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων τους κ. Πετρόπουλο και καθώς και με τους Διευθυντές των Αναπτυξιακών Πάρνωνα και την Αναπτυξιακή Αχαΐας ΑΕ τον κ. Μπερέτζο Μαρίνο και την κ. Τσιμπρή Ηρώ αντίστοιχα.

Τέλος η υφυπουργός συναντήθηκε με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής και αντάλλαξε απόψεις για τα θέματα που τους απασχολούν.

kalavrita sinedrio ifipourgos anaptixis

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο